Recolta de cacao din Coasta de Fildeş, stimulată de ploi. Boabele de cacao ar putea conţine mucegai

Ploile abundente de săptămâna trecută în majoritatea regiunilor producătoare de cacao din Coasta de Fildeş vor stimula creşterea recoltei din aprilie-septembrie, dar ar putea duce la mucegai în boabe, spun fermierii.

237 afișări
Imaginea articolului Recolta de cacao din Coasta de Fildeş, stimulată de ploi. Boabele de cacao ar putea conţine mucegai

Recolta de cacao din Coasta de Fildeş, stimulată de ploi. Boabele de cacao ar putea conţine mucegai

Coasta de Fildeş, principalul producător mondial de cacao, se află în sezonul ploios, care se întinde din aprilie până la jumătatea lunii noiembrie.

Fermierii din întreaga ţară au declarat că recolta se intensifică. Cu toate acestea, ploile abundente în regiunea vestică Soubre, „în inima” regiunii producătoare de cacao, şi în regiunea sudică Agboville fac dificilă uscarea corespunzătoare a boabelor, au declarat fermierii, conform Reuters.

„Timpul de uscare devine foarte lung. Există riscul de a avea boabe mucegăite în livrările noastre în următoarele săptămâni", a declarat Jean Bouadou, care cultivă în apropiere de Soubre, unde săptămâna trecută au căzut 67,8 milimetri (mm) de precipitaţii, cu 35,3 mm peste media pe cinci ani.

În regiunea estică Abengourou şi în regiunea sudică Divo, unde ploile au fost, de asemenea, cu mult peste medie, fermierii au declarat că au avut condiţiile excelente şi că se aşteaptă la o recoltă abundentă la mijlocul recoltei.

În regiunea central-vestică Daloa, unde ploile au fost peste medie, şi în regiunile centrale Bongouanou şi Yamoussoukro, unde ploile au fost sub medie, fermierii au declarat că pomii arătau bine, cu multe boabe mari care se coceau.

„Dacă va continua să plouă, recolta nu se va încheia brusc", a declarat Moustapha Sanon, care cultivă în apropiere de Daloa, unde săptămâna trecută au căzut 28,4 mm de precipitaţii, cu 5,4 mm peste medie.

Temperaturile medii au variat între 27 şi 30,5 grade Celsius săptămâna trecută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cacao,
mucegai,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici