Recolta de grâu în Ucraina, la jumătate faţă de 2021: Va fi o criză mondială

În timp ce Ucraina prevesteşte un dezastru alimentar, Rusia numără soldaţii capturaţi.

720 afișări
Imaginea articolului Recolta de grâu în Ucraina, la jumătate faţă de 2021: Va fi o criză mondială

Recolta de grâu în Ucraina, la jumătate faţă de 2021: Va fi o criză mondială

Ucraina va produce jumătate din grâul recoltat anul trecut. Estimarea a fost făcută de ministrul Agriculturii de la Kiev, Mikola Solski, într-un discurs la ONU în care a avertizat că preţul războiului rusesc în Ucraina va fi plătit de „toate ţările lumii, din cauza lipsei de grâu”.

Dacă anul acesta recolta va fi de 50% faţă de anul trecut, aceasta se va întâmpla şi pentru că marea parte a semănatului s-a desfăşurat în regiunile de est şi de sud, tocmai acolo unde se dau lupte.

Moscova este preocupată de alte chestiuni, cum ar fi să numere soldaţii din Mariupol care s-au predat.

1.730 de militari ucraineni care apărau combinatul siderurgic Azovstal s-au predat deja, dintre care 771 doar în ultimele 24 de ore.

Cifra generală a fost comunicată de Ministerul rus al Apărării. Soldaţii răniţi sunt în număr de 81.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici