Recomandări pentru şoferi pe perioada atenţionării de cod galben

Poliţia Română avertizează şoferii să circule cu viteză redusă, să folosească luminile de întâlnire şi pe timpul zilei pentru a fi vizibili în trafic şi să mărească distanţa de siguranţă în mers între autovehicule, amintind avertizarea de Cod galben ce intră în vigoare sâmbătă, de la ora 14.00.

21 afișări
Imaginea articolului Recomandări pentru şoferi pe perioada atenţionării de cod galben

Recomandări pentru şoferi pe perioada atenţionării de cod galben (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că sâmbătă se circulă normal pe majoritatea arterelor rutiere importante, excepţie făcând anumite porţiuni de drum, pe care traficul se desfăşoară îngreunat din cauza unor lucrări.

Cele mai importante drumuri naţionale afectate sunt: DN1A - există două sectoare de drum unde se circulă pe un singur fir în ambele sensuri. Primul este cuprins între kilometrii 133 şi 134, iar cel de al doilea pe sectorul kilometric 155+270 - 155+280 (Cheia - Săcele); DN7 - în judeţul Argeş, în zona Zamfireşti, între kilometrii 138+250 şi 138+280, se consolidează acostamentul afectat de o alunecare de teren; DN7 - în judeţul Argeş, între localităţile Drăganu şi Olteni, pe sectorul kilometric 133 - 150, se execută lucrări de asfaltare. Se circulă pe un fir, alternativ, în ambele sensuri, cu ajutorul semafoarelor, agenţilor de poliţie şi al piloţilor de trafic.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, începând de sâmbătă, de la ora 14.00, până duminică, la ora 9.00, intră în vigoare atenţionarea meteorologică de Cod galben.

"De aceea, îi sfătuim pe conducătorii auto să circule cu viteză redusă, să folosească luminile de întâlnire şi pe timpul zilei pentru a putea fi vizibili în trafic şi să mărească distanţa de siguranţă în mers între autovehicule", spune Poliţia Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici