Record de trafic aerian: Aeroportul din Cluj, tranzitat de două milioane de pasageri

Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” din Cluj a înregistrat, în primele nouă luni din acest an, un record absolut de trafic aerian, joi aterizând pasagerul cu numărul 2.000.000. Ultimul record a fost atins în 2016 când, în 12 luni, au fost înregistraţi 1,9 milioane de pasageri.

271 afișări
Imaginea articolului Record de trafic aerian: Aeroportul din Cluj, tranzitat de două milioane de pasageri

Record de trafic aerian: Aeroportul din Cluj, tranzitat de două milioane de pasageri

Potrivit unui comunicat de presă trimis, joi, de Consiliul Judeţean Cluj, pasagerul cu numărul 2.000.000 a aterizat pe aeroportul clujean în jurul orei 13.25, de la Varşovia, cu o cursă LOT Polish Airlines (LO).

”Atingerea acestui nou prag vine după ce, în luna iunie a anului în curs, regia aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 1.000.000, cifră care a fost atinsă cu două luni mai repede comparativ cu anul 2016, respectiv cu jumătate de an mai devreme decât în urmă cu şapte ani, atunci când Aeroportul atingea pentru prima oară acest prag”, se arată în comunicat.

Potrivit estimărilor, traficul aerian va ajunge la finalul anului 2017 la circa 2,8 milioane de călători.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, susţine, conform sursei citate, că următoarea ţintă este şapte milioane de pasageri, nivel preconizat pentru anul 2030.

„Este un moment fericit pentru Cluj şi pentru întreaga regiune, o nouă dovadă a faptului că suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveşte viitorul Aeroportului, acest veritabil catalizator al dezvoltării economice a întregii zone. El este rezultatul firesc al unei strategii ambiţioase şi al investiţiilor extrem de consistente pe care le-am realizat în mod continuu la Aeroport. Desigur, sprijinul nostru va continua, următoarea ţintă fiind cea de 7 milioane de pasageri, nivel preconizat pentru anul 2030”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Pentru consolidarea poziţiei înregistrate în acest moment de aeroportul din Cluj, dar şi în vederea unei optime gestionări a unui număr de pasageri aflat într-o continuă creştere, Consiliul Judeţean Cluj şi Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj au luat deja o serie de măsuri printre care se numără reconfigurarea părţii de plecări externe, înfiinţarea a două noi porţi de îmbarcare la etaj şi construirea a trei locuri noi de parcare a aeronavelor, se mai arată în comunicat.

De asemenea, reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au declarat, corespondentului Mediafax, că aeroportul a fost preluat de administraţia judeţeană în 1996, an în care s-au înregistrat circa 32.000 de pasageri. De atunci, traficul aerian a crescut constant.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici