Rectorul Universităţii de Medicină „Carol Davila”: Medicul Gheorghe Burnei şi-a depus cererea de pensionare, pentru că a atins limita de vârstă

Medicul Gheorghe Burnei a cerut conducerii Universităţii de Medicină „Carol Davila” Bucureşti să îi aprobe cererea de pensionare pentru că a atins limita de vârstă, de 65 de ani, a declarat, pentru MEDIAFAX, rectorul instituţiei de învăţământ, Ionel Sinescu.

2101 afișări
Imaginea articolului Rectorul Universităţii de Medicină „Carol Davila”: Medicul Gheorghe Burnei şi-a depus cererea de pensionare, pentru că a atins limita de vârstă

Rectorul Universităţii de Medicină „Carol Davila”: Medicul Gheorghe Burnei şi-a depus cererea de pensionare, pentru că a atins limita de vârstă

„Domnul profesor Brunei şi-a depus în urma cu aproximativ o săptămână cererea de pensionare deoarece a atins limita de vârstă, de 65 de ani. Este un demers perfect normal şi perfect legal”, a spus Sinescu.

Decizia de pensionare a fost semnată începând cu data de 22 septembrie.

Tribunalul Municipiului Bucureşti (TMB) a decis, vineri, să ridice interdicţia impusă lui Gheorghe Burnei de a profesa într-un spital din sistemul public de sănătate, această măsura putând fi contestată de procurori la Curtea de Apel.

„Respinge cererea Burnei Gheorghe de revocare a controlului judiciar. Admite cererea de modificare a controlului judiciar şi înlătură interdicţia de a nu exercita profesia sau de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele, respectiv în cadrul spitalului Marie Curie sau în altă unitate din sistemul public de sănătate”, conform deciziei de vineri a instanţei.

Măsura luată de TMB nu este definitivă.

Aceasta nu este prima dată când tribunalul decide ca medicul Burnei să îşi reia activitatea într-un spital de stat. Sentinţa nu a fost, însă, menţinută şi de Curtea de Apel, motiv pentru care doctorul nu poate intra în sala de operaţie a unui spital din sistemul public de sănătate.

Procurorii îl acuză pe Burnei că ar fi mascat mita cerută de la părinţi în contracte de donaţii, iar pe unii copii i-ar fi operat pentru afecţiuni inexistente în realitate, el şi familia sa primind chiar şi deplasări în străinătate de la firma care îi furniza proteze neomologate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici