Rectorul Universităţii de Vest Timişoara sesizează comisia de etică în urma suspiciunilor de plagiat la adresa sa

Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara şi primul candidat pe lista PNL Timiş pentru Camera Deputaţilor, a declarat, pentru MEDIAFAX, în legătură cu suspiciunile de plagiat, că “acuzaţia este nedreaptă” şi că va sesiza comisia de etică.

1982 afișări
Imaginea articolului Rectorul Universităţii de Vest Timişoara sesizează comisia de etică în urma suspiciunilor de plagiat la adresa sa

Rectorul Universităţii de Vest Timişoara sesizează comisia de etică în urma suspiciunilor de plagiat (Imagine: Adi Piclisan/ Mediafax Foto)

Marilen Pirtea a negat că ar fi plagiat în cele patru articole ştiinţifice semnate de el la care se face referire într-o anchetă jurnalistică.

Astfel, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că acuzaţia de plagiat este “nedreaptă”.

"Sunt în primul rând profesor, mă afectează mult, sunt preocupat, nu mi-a căzut bine ca om. Veţi vedea că acuzaţia de plagiat este nedreaptă. Nu m-am pus în viaţa mea la biroul de lucru pentru a copia un text. Am încercat tot timpul să aduc elemente de noutate, originale, textelor mele ştiinţifice", a spus Marilen Pirtea.

Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara a adăugat că va sesiza comisia de etică.

"Ţin la prestigiul meu profesional, prin urmare, chiar eu voi sesiza comisia de etică", a conchis Marilen Pirtea.

Conform unei anchete jurnalistice, mai multe articole ştiinţifice semnate în perioada 2008-2015 de rectorul Universităţii de Vest din Timişoara "prezintă mari suspiciuni de plagiat". Ancheta face referire la articolele: "The Role of Strategic Planning in Modern Organizations", apărut în revista "Annales Universitatis Apulensis, Series Oeconomica", "Risk Aversion Behavior. Relationship Between Risk Aversion, Prudence and Cautiousness", publicat în aceeaşi revistă, "Board Gender and Firm Value: An Empirical Analysis", studiu publicat în revista "Economic Computation and Economic Cybernetics Studies and Research" şi "Trade off Theory of Capital Structure Choice and its Relevance for Emergent Markets: the Romanian Case", prezentat la a cincea ediţie a WSEAS International Conference on Economy and Management Transformation, care a avut loc la Universitatea de Vest din Timişoara în perioada 24-26 octombrie 2010.

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, luni, că dacă acuzaţiile de plagiat care i se aduc rectorului Universităţii de Vest, Marilen Pirtea, care deschide lista PNL pentru Senat la Timiş, se dovedesc adevărate, drumul PNL se desparte de acesta, afirmând că instituţiile abilitate vor decide.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici