Rectorul Universităţii "Ovidius" din Constanţa, suspendat din funcţia de vicepreşedinte al CNR

Rectorul Universităţii "Ovidius" din Constabţa, Dănuţ Tiberiu Epure, a fost suspendat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor, "până la elucidarea situaţiei", după ce a fost reţinut, marţi, de către procurorii DNA pentru comiterea a trei infracţiuni de luare de mită.

361 afișări
Imaginea articolului Rectorul Universităţii "Ovidius" din Constanţa, suspendat din funcţia de vicepreşedinte al CNR

Rectorul Universităţii "Ovidius" din Constanţa (Imagine: Adrian Boioglu/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR), de miercuri, transmis de unul dintre vicepreşedinţi, rectorul Universităţii de Vest Timişoara, Marilen Pirtea, acest for a luat în unanimitate decizia de a-l suspenda pe rectorul Universităţii "Ovidius" din Constanţa, Dănuţ Tiberiu Epure, din funcţia de vicepreşedinte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Având în vedere recentele evenimente petrecute la Universitatea «Ovidius» din Constanţa, Biroul Permanent al Consiliului Naţional al Rectorilor din România a decis în unanimitate suspendarea din funcţia de vicepreşedinte a lui Dănuţ Tiberiu Epure, până la elucidarea situaţiei create, urmând ca după soluţionarea speţei de către instanţe, să acţionăm în consecinţă", se arată în comunicat.

Rectorul Universităţii "Ovidius" din Constanţa, Tiberius-Dănuţ Epure, a fost reţinut, marţi, de către procurorii DNA pentru comiterea a trei infracţiuni de luare de mită, fiind acuzat că a primit bani pentru a facilita admiterea mai multor studenţi la Facultatea de Farmacie din cadrul instituţiei.

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale întocmită de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, rectorul Universităţii "Ovidius" a primit, în cursul lunii august a anului trecut, de la o persoană 1.000 euro, prin intermediar, pentru a facilita admiterea fiicei celui de la care a primit banii la Facultatea de Farmacie pe un loc destinat cetăţenilor străini.

De asemenea, în cursul acestei luni, Tiberius Epure a pretins, atât direct cât şi prin intermediar, de la două persoane, 9.000 de euro pentru a pune la dispoziţia unor candidaţi la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs. Din banii pretinşi în luna iulie, Epure a primit suma de 4.000 de euro, după care a remis unuia dintre candidaţi subiectele şi rezolvările acestora la disciplinele biologie şi chimie.

Conform procurorilor anticorupţie, la pretinderea şi primirea sumei de 4.000 de euro, rectorul Universităţii "Ovidius" a fost ajutat de către Stere Tala, care a intermediat relaţia cu persoana care a dat suma de bani, astfel că acesta este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici