Recuperarea salariilor şi scăderea CAS, tema discuţiilor dintre Băsescu şi Ungureanu

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu, la Palatul Cotroceni, unul dintre subiectele de discuţie fiind preconizata recuperare a salariilor pentru sectorul bugetar, dar şi posibilitatea de reducere a CAS, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

2053 afișări
Imaginea articolului Recuperarea salariilor şi scăderea CAS, tema discuţiilor dintre Băsescu şi Ungureanu

Recuperarea salariilor şi scăderea CAS, tema discuţiilor dintre Băsescu şi Ungureanu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Preşedintele şi premierul s-au întâlnit, miercuri, la Controceni, iar unul dintre subiectele de discuţie a vizat recuperarea salariilor pentru bugetari. Cei doi au analizat însă şi dacă este posibilă o reducere a contribuţiilor de asigurări sociale, împreună cu această recuperare salarială", au arătat sursele citate.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale nu au confirmat, dar nici nu au negat întrevederea.

În urmă cu două săptămâni, preşedintele Traian Băsescu a declarat, în Parlament, că puterea are datoria de a găsi soluţii ca în jurul datei de 1 iunie să fie "reîntregite" salariile bugetarilor.

Cu două zile înainte, premierul Ungureanu afirmase că Guvernul analizează o posibilă reducere a contribuţiilor de asigurări sociale într-o marjă cuprinsă între 3-5%, "sigur pentru angajaţi, poate şi pentru angajatori", dacă situaţia economică internă şi externă va favoriza aplicarea unei astfel de măsuri.

După reducerea salariilor cu 25% în iulie 2010, bugetarii au beneficiat anul trecut de o majorare salarială cu 15%, iar pentru refacerea completă a veniturilor iniţiale ar mai fi necesară o creştere cu circa 16%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici