Referat: Interceptările în dosarul „Beuran” arată că medicul este „pretabil” la noi fapte de corupţie

Mircea Beuran ar fi primit cei 10.000 de euro drept mită într-o cutie de cadouri în valoare de 35 de lei, spun procurorii anticorupţie în referatul prin care au cerut arestarea.

1815 afișări
Imaginea articolului Referat: Interceptările în dosarul „Beuran” arată că medicul este „pretabil” la noi fapte de corupţie

Referat: Interceptările în dosarul „Beuran” arată că medicul este „pretabil” la noi fapte de corupţie

Mircea Beuran ar fi primit cei 10.000 de euro drept mită într-o cutie de cadouri în valoare de 35 de lei, spun procurorii în referatul prin care au cerut arestarea.

Beuran trebuia să fie în detenţie, deoarece interceptările procurorilor arată că ar putea săvârşi noi fapte de corupţie.

„Inculpatul este o persoană deosebit de influentă în domeniul medical şi universitar şi, drept urmare, îşi poate exercita această influenţă asupra diferitelor persoane care au cunoştinţă despre săvârşirea faptelor sau care sunt implicate în săvârşirea acestora. Măsura arestării preventive se impune şi în vederea prevenirii săvârşirii unei alte infracţiuni de către inculpat, date fiind funcţiile pe care le deţine, persoana inculpatului fiind pretabilă, astfel cum rezultă şi din interceptări, la săvârşirea unor noi fapte de corupţie”, scrie în referatul DNA.

Medicul Beuran deţine importante funcţii publice, de aceea fapta pentru care este acuzat decredibilizează sistemul medical şi universitar. Beuran alterează valorile sistemului medical, mai spune DNA.

Procurorii îl acuză pe Beuran că a luat 10.000 de euro mită ca să scoată la concurs post de asistent la Facultatea de Medicină. Medicul a fost plasat sub arest la domiciliu.

Judecătorii l-au plasat, joi, pe Mircea Beuran în arest la domiciliu. Tribunalul Bucureşti a respins cererea DNA ca medicul să fie arestat pentru 30 de zile. Medicul este acuzat de procurori de luare de mită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
beuran,
corupţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici