"Regele Cocainei" din Bulgaria, Evelin Banev, a fost condamnat la 14 ani de închisoare

Magistraţii Tribunalului Bucureşti l-au condamnat pe "regele Cocainei" din Bulgaria, Evelin Banev, miercuri, la 14 ani de închisoare pentru trafic ilicit internaţional de droguri de mare risc şi trafic ilicit de droguri de mare risc, decizia nefiind definitivă.

976 afișări
Imaginea articolului "Regele Cocainei" din Bulgaria, Evelin Banev, a fost condamnat la 14 ani de închisoare

"Regele Cocainei" din Bulgaria, Evelin Banev, a fost condamnat la 14 ani de închisoare

Evelin Banev a fost condamnat în primă instanţă la 14 ani de închisoare pentru trafic ilicit internaţional de droguri de mare risc şi trafic ilicit de droguri de mare risc, decizia nefiind definitivă.

Evelin Banev Nicolov, cunoscut ca "regele cocainei" din Bulgaria, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, în iunie 2014, împreună cu un complice, în dosarul privind introducerea pe teritoriul României a cantităţii de 51,058 kilograme de cocaină fiind acuzat de trafic ilicit internaţional de droguri de mare risc şi trafic ilicit de droguri de mare risc.

Anchetatorii susţin că în aprilie 2012, Banev a introdus pe teritoriul României, în vederea vânzării, 51,058 kg cocaină. Drogurile au fost apoi livrate altor persoane, cu ajutorul lui Radoslav Georgiev Atanasov şi al altor complici neidentificaţi.

Atanasov - 43 de ani, tot cetăţean bulgar - va fi judecat pentru complicitate la trafic ilicit de droguri de mare risc. Acesta este suspectat că l-a ajutat pe Banev să transporte drogurile pe teritoriul României.

Investigaţiile în acest caz au fost declanşate la 12 octombrie 2011, ca urmare a sesizării din oficiu a Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul Antidrog cu privire la faptul că mai multe persoane, neidentificate la momentul sesizării, ar fi implicate în traficarea unor cantităţi mari de droguri de mare risc, respectiv cocaină, pe ruta America de Sud - România - ţări din Europa de Vest.

Pe numele celor doi inculpaţi, care se sustrăgeau urmăririi penale, au fost emise mandate europene de arestare preventivă în 5 februarie 2013.

Radoslav Georgiev Atanasov a fost predat temporar autorităţilor judiciare române de către autorităţile judiciare italiene, acesta fiind în executarea unei pedepse cu închisoarea. La 21 februarie 2014, Tribunalul Bucureşti a confirmat măsura arestării preventive a lui Atanasov şi a dispus executarea mandatului de arestare preventivă. Măsura arestării preventive a fost prelungită succesiv de către Tribunalul Bucureşti până la 19 iulie 2014, inclusiv.

În cazul lui Evelin Banev Nicolov, s-au făcut demersuri pe lângă autorităţile judiciare bulgare pentru predarea temporară a acestuia, însă solicitarea a fost refuzată, precizează DIICOT.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici