Regele Juan Carlos I, văzut la Abu Dhabi cu un hispano-libanez căutat în jumătate din Europa

În 6 luni, Juan Carlos I, în vârstă de 83 de ani, ar putea părăsi Emiratele Arabe Unite, unde se adăposteşte din august 2020, şi s-ar putea întoarce în Spania unde, în lipsa unor elemente noi, justiţia se pregăteşte să închidă anchetele pentru acuzaţii de corupţie, fraudă fiscală şi alte mişcări financiare ilegale.

3686 afișări
Imaginea articolului Regele Juan Carlos I, văzut la Abu Dhabi cu un hispano-libanez căutat în jumătate din Europa

Investigaţiile privind anchetele începute de justiţia spaniolă şi elveţiană datează de ani, înainte ca bătrânul suveran să abdice în favoarea fiului său Felipe.

Adică pe vremea când Juan Carlos era acoperit de imunitatea acordată şefului statului. Fostul suveran se va putea întoarce, aşadar, în patria sa, dar imaginea lui rămâne iremediabil desfigurată, iar actualele cunoştinţe din Abu Dhabi nu ar face decât să o înrăutăţească.

Nu este vorba despre o femeie, precum fosta iubită oficială, Corinna Larsen, divorţată de prinţul Johann Casimir zu Sayn-Wittgenstein-Sayn şi sursă inepuizabilă de detalii picante despre relaţia extraconjugală.

Regele şi-a plătit datoriile

Presa spaniolă arată că singurătatea lui Juan Carlos I este „vindecată” de un vechi prieten, cu un trecut neclar: Abdul Rahman El Assir, un hispano-libanez în vârstă de 71 de ani pe care magistraţii francezi sunt nerăbdători să-l întrebe despre anumite achiziţii şi vânzări de arme în Pakistan, în anii 1990.

Şi de la care vistieria spaniolă pretinde aproape 15 milioane de euro, plus 74 de amenzi. ŞI elveţienii ar avea treabă cu acesta. Pe scurt, El Assir este urmărit în Europa de un mandat de arestari. Ambii, aflaţi în Abu Dhabi, vechi parteneri de vânătoare în anii 1980, ar fi fost adesea văzuţi împreună, conform ziarului „El Pais”.

Regele şi-a achitat recent datoriile la stat, plătind peste 5 milioane de euro. Asta după ce, în 2020, fiul său, Felipe, şi-a privat tatăl de pensia anuală de 195 de mii de euro.

Justiţia elveţiană a închis ancheta privind spălarea banilor, acele 100 de milioane de dolari care au venit în 2008 din Arabia Saudită, o suspectă mită pentru linia ferată de mare viteză construită de companii spaniole între Medina şi Mecca.

Procurorii spanioli au avut nevoie de şase luni pentru a-şi finaliza investigaţiile, dar este probabil ca totul să fie închis încă din primăvară.

Acum 10 zile, Juan Carlos a fost în tribune la meciul de tenis disputat la Abu Dhabi între britanicul Andy Murray şi spaniolul Rafa Nadal (ulterior, depistat pozitiv cu Covid). 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici