Regina Ana, comemorată la Curtea de Argeş, la un an de la deces

Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş a găzduit, sâmbătă, în prezenţa Alteţelor Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, precum şi a Principesei Maria, slujba de pomenire a Reginei Ana, la un an de când a încetat din viaţă.

417 afișări
Imaginea articolului Regina Ana, comemorată la Curtea de Argeş, la un an de la deces

Regina Ana, comemorată la Curtea de Argeş, la un an de la deces

Zeci de persoane au participat, sâmbătă, la noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, alături de Principesa Margareta, Principele Radu şi Principesa Maria la slujba ortodoxă oficiată în memoria Reginei Ana.

Slujba religioasă a fost oficiată de Înalt Preasfinţia Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului căruia i s-a alăturat Preasfinţia Sa Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti.

Principesa Ana de Bourbon-Parma, soţia regelui Mihai, a încetat din viaţă pe 1 august 2016, la vârsta de 92 de ani, la Spitalul din Morges, în Elveţia, potrivit Casei Regale a României.

Trupul neînsufleţit a fost adus în ţară în data de 9 august 2016, pe Aeroportul Otopeni, iar apoi dus la Castelul Peleş (9 august 2016) şi la Palatul Regal din Capitală (11 august 2016).

Slujba de înmormântare a Reginei Ana a avut loc pe 13 august 2016, în faţa noii Catedrale de la Curtea de Argeş. Peste 10.000 de persoane au venit atunci să îi aducă un ultim omagiu, acestea având acces doar la poarta noului edificiu. Ceremonia înmormântării a fost privată, având loc în prezenţa Familiei Regale a României şi a membrilor Familiilor Regale străine, care au fost prezente la eveniment.

Pentru că sănătatea nu i-a permis, Regele Mihai nu a fost prezent nici la înmormântarea Reginei Ana, dar nici la slujba de comemorare, desfăşurate la Curtea de Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici