Relaţiile au făcut „casă bună" cu pandemia. Ce spun respondenţii unui sondaj despre evoluţia vieţii de cuplu

  • 47% dintre respondenţii unui sondaj spun că relaţia s-a îmbunătăţit în pandemie
  • 26% consideră că relaţia lor a rămas la fel
  • 12% spun că relaţia lor s-a deteriorat din cauza pandemiei
356 afișări
Imaginea articolului Relaţiile au făcut „casă bună" cu pandemia. Ce spun respondenţii unui sondaj despre evoluţia vieţii de cuplu

De voie, de nevoie, ai petrecut mai mult timp cu jumătatea ta în pandemie. Iar conform unui sondaj făcut de Floria.ro, majoritatea respondenţilor au declarat că relaţia lor s-a consolidat în această perioadă. Mai exact, 47% declară că relaţia s-a îmbunătăţit, 26% că relaţia a rămas la fel, iar pentru 12%, din păcate, relaţia nu a mai funcţionat.

Mădălina şi Alex sunt unul dintre cazurile foarte fericite. Ei s-au cunoscut chiar în pandemie şi şi-au dat foarte uşor seama că sunt făcuţi unul pentru altul. Drept pentru care, de curând, s-au şi logodit.

„Am zis că nu mai are rost să aşteptăm. Adică n-are sens. O viaţă avem! Ne întâlneam foarte greu din cauza restricţiilor. Şi automat asta ne-a făcut să ne mutăm împreună. Lucrurile au decurs foarte bine. Surprinzător de bine. Şi ne-am dat seama că na, ne potrivim”, povestesc Mădălina şi Alex.

Şi chiar pandemia i-a făcut să ajungă aici. Tocmai restricţiile i-au făcut să se mişte atât de rapid.

„Automat ne vedeam. Probabil era mai accesibil totul, nu ştiu. Totuşi nu stăm aşa de departe unul de celălalt şi poate nu avansau lucrurile atât de repede”, cred cei doi.

Keren Rosner este psiholog. Ea îţi explică ce i-a ajutat pe îndrăgostiţi să îşi consolideze relaţiile. Totodată, îţi explică ce trebuie să faci astfel încât timpul foarte mult petrecut împreună să nu te impacteze negativ.

„Au găsit foarte mulţi hobby-uri comune. Au făcut lucruri împreună, fie că a fost vorba de timpul alocat sportului, fie că a fost alocat gătitului, fie că a fost alocat studiului pentru o pasiune comună. Am observat că este foarte sănătos ca cei doi să petreacă timp împreună, dar să îşi lase timp şi pentru ei înşişi. Să nu stea tot timpul împreună în acelaşi loc, în aceeaşi cameră. Cel mai bine este să se separe, unul să fie într-o cameră, unul într-o cameră, pe perioada cât lucrează de acasă”, spune Keren Rosner.

În ceea ce îi priveşte pe cei 26% care spun că relaţia lor a rămas la fel, Keren spune că e greu că un cuplu cu adevărat sănătos să rămână neschimbat când întreaga lume se schimbă în jurul lor.

„Sunt acele cupluri care nu obişnuiesc să vorbească. Sunt cuplurile care se ignoră reciproc. Se acceptă fără să-şi pună întrebări”, adaugă psihologul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici