Relicve romane, valorificate în mod ilegal în România

Numeroase monede antice, fibule romane, vârfuri de lance, inele şi pandantive au fost valorificate în mod ilegal de persoane din cinci judeţe şi din Bucureşti.

443 afișări
Imaginea articolului Relicve romane, valorificate în mod ilegal în România

Relicve romane, valorificate în mod ilegal în România

Vineri, poliţişti de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Constanţa, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au făcut 23 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Alba, Constanţa, Hunedoara, Ilfov şi Vâlcea, în cadrul unui dosar penal pentru furt calificat şi tăinuire, la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea de infracţiuni contra patrimoniului cultural naţional.

„Din cercetări, a reieşit faptul că persoanele bănuite ar fi desfăşurat o activitate amplă, în ceea ce priveşte colectarea, deţinerea şi valorificarea de artefacte antice, din perioada romană şi medievală, în special monede şi bunuri arheologice, şi ar fi înlesnit valorificarea acestora, urmărind, prin disimularea originii şi naturii ilicite a pieselor arheologice, crearea unei stări de aparentă legalitate şi inserarea bunurilor în fluxul afacerilor legitime cu antichităţi”, anunţă poliţiştii.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi indisponibilizate peste 2.000 de monede antice, din perioada romană (denari romani), bizantine, din perioada greacă, tetradrahme celtice şi monede medievale din aur, argint şi bronz, precum şi 33 de bunuri arheologice printre care sunt fibule romane, vârfuri de lance, inele din perioada romană şi pandantive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici