Speranţă sub formă de Remdesivir pentru bolnavii de coronavirus de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara. Tratamentul ajunge, însă, pentru doar 7 pacienţi

  • Antiviralul dă mari speranţe pacienţilor cu forme severe de coronavirus
  • Cele 35 de doze care au ajuns la Timişoara sunt de ajuns doar pentru 7 bolnavi
  • În Timişoara sunt 15 pacienţi cu coronavirus, internaţi la ATI
1293 afișări

Antiviralul Remdesivir a fost acreditat de Comisia Europeană în luna iulie, pentru a fi folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

România va beneficia de 25.000 de doze care vor ajunge în spitalele din ţară, în trei tranşe. Cristian Oancea directorul Spitalului Victor Babeş din Timişoara spune că deja a primit o primă tranşă de doar 35 de flacoane de Remdesivir. Cantitatea este insuficientă în raport cu nevoile de pe secţia de Terapie Intensivă. Cristian va cere Ministerului Sănătăţii suplimentarea numărului de doze.

„În acest moment avem Remdesivir aproximativ pentru şapte pacienţi. Deja pe doi pacienţi aflaţi în Terapie Intensivă i-am pus sub acest tratament”, spune dr. Cristian Oancea, adăugând că următorii vor intra în zilele viitoare. „De asemenea, am făcut în atenţia Ministerului Sănătăţii o cerere de suplimentare a cantităţii de Remdesivir pentru spitalul nostru”, a declarat directorul Spitalului Vicotor Babeş din Timişoara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici