Remdesivirul ajunge în spitalele, iar flacoanele de Tocilizumabum, la DSP-uri

  • Peste 24.000 de flacoane de Redesivir vor fi distribuite spitalelor care au solicitat acest medicament pentru pacienţii cu forme medii de COVID-19, anunţă Ministerul Sănătăţii.
  • În privinţa floacoanelor de Tocilizumabum, acestea au fost trimise direcţiilor de sănătate publică.
4428 afișări
Imaginea articolului Remdesivirul ajunge în spitalele, iar flacoanele de Tocilizumabum, la DSP-uri

Potrivit MS, un număr de 24.160 de flacoane de Remdesivir vor fi distribuite spitalelor care au solicitat acest medicament pentru tratarea pacienţilor cu forme medii de boală.

„Pentru acest medicament, în perioada imediat următoare, Ministerul Sănătăţii va încheia un contract subsecvent cu firma producătoare pentru încă 139.296 flacoane care vor fi livrate, în tranşe, până în prima jumătate a lunii decembrie 2021”, spun reprezentanţii MS.

Din stocul total de 2.000 de flacoane de 400mg si 6.434 de flacoane de 80 de mg Tocilizumabum achizitionat printr-un acord-cadru, au fost distribuite către direcţiile de sănătate publică, un număr 1.620 flacoane de 400 mg şi 5.100 de flacoane de 80 mg, iar luni vor fi livrate alte 259 de flacoane de 400mg şi 848 de flacoane de 80 mg.

„Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti alocă medicamentul către spitalele din zona lor de responsabilitate, care tratează pacienţi cu forme critice şi severe, ventilaţi mecanic, sau care necesită aport de oxigen”, potrivit MS.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătăţii (MS) a solicitat Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) activarea Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene pentru achiziţionarea a altor 12.700 de flacoane de Tocilizumabum, după ce firma producătoare, care are încheiat un acord cadru şi un contract subsecvent cu Ministerul Sănătăţii, a anunţat că se află în imposibilitatea de a livra medicamentul până la finalul anului 2021, având în vedere situaţia de stock-out a produsului la nivel global.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici