Repornirea turismului. Programarea vacanţelor pe teritoriul UE va fi posibilă cu ajutorul unei platforme online

  • Miniştrii au discutat un plan pentru redeschiderea frontierelor între ţările membre UE
  • Un site îţi va sta la dispoziţie cu informaţii, în caz că vrei să-ţi programezi o vacanţă
  • Redeschiderea frontierelor în scop turistic ar trebui să aibă loc în a doua jumătate a lunii iunie.
353 afișări
Imaginea articolului Repornirea turismului. Programarea vacanţelor pe teritoriul UE va fi posibilă cu ajutorul unei platforme online

Repornirea turismului. Programarea vacanţelor pe teritoriul UE va fi posibilă cu ajutorul unei platforme online

Comisia Europeană se pregăteşte să repornească turismul. Tările membre au convenit, vineri, asupra protocoalelor pentru redeschiderea frontierelor şi primirea turiştilor, scrie BFMTV.

Thierry Breton, comisarul pentru piaţa internă, a declarat pentru BFM Business că lucrurile par să progreseze rapid.

„Am realizat un fel de protocol comun. Deci, avem acum protocoale comune pentru trecerea frontierelor, pentru primirea turiştilor în vacanţă, pentru a verifica dacă sunt luate măsuri de distanţare socială, măsurile de protecţie a sănătăţii. Protocolul există.”

Totodată, comisarul anunţă lansarea unui site web reopen.eu, unde vei găsi explicaţii cu privire la ţara în care vrei să călătoreşti.

„Va centraliza cele mai bune practici, astfel încât, dacă doriţi să călătoriţi în UE pentru a vă petrece vacanţa, veţi şti exact cum va avea loc deplasarea şi ce veţi găsi la sosire, inclusiv date despre măsurile de precauţie şi măsurile luate de toţi miniştrii turismului”, subliniază Thierry Breton.

Redeschiderea frotierelor pentru turism ar trebui să aibă loc în a doua jumătate a lunii iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici