REPORTAJ - Cum vede Elena Udrea capitala din autobuzele supraetajate: E mai frumos Bucureştiul de la înălţime

Bucureştiul se vede mai frumos de la înălţime, a afirmat ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, în timpul călătoriei de inaugurare a primulului traseu turistic din Capitală parcurs cu autobuze supraetajate, aduse de RATB cu împrumut din curtea Primăriei Constanţa.

1699 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ - Cum vede Elena Udrea capitala din autobuzele supraetajate: E mai frumos Bucureştiul de la înălţime

Elena Udrea (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Prima călătorie prin Bucureşti cu autobuzul supraetajat, programată joi, de la ora 11:00, a stârnit un puternit interes jurnaliştilor din presa centrală, adunaţi în faţa Casei Poporului.

Ministrul a sosit cu câteva minute înainte de ora fixată: "Am venit mai repede decât autobuzul", a spus oficialul în momentul întâlnirii cu presa. Ţigări fumate pe jumătate au lăsat instantaneu locul pixurilor şi reportofoanelor.

Înainte de îmbarcare, Udrea s-a declarat încrezătoare privind acest proiect, subliniind rolul mass-media în promovarea acestuia.

A venit şi timpul Bucureştiului să intre în rând cu lumea. "Aproape în toate oraşele pe care le-am vizitat am călătorit cu astfel de autobuze, atât în Europa cât şi în SUA", a spus ministrul.

"Unde staţi?", a întrebat cineva din mulţime. "Sus, logic!", a răspuns Udrea.

După validarea biletului, ministrul a urcat spre partea descoperită a autobuzului, cu presa buluc în spate. Tot la nivelul superior s-a aşezat şi şeful RATB, Adrian Criţ.

Jurnaliştii s-au îngrămădit să prindă un loc cât mai bun lângă ministru şi au apărut conflicte spontane, între diverse segmente din branşă. "Tu, cu pixu', poţi să scrii şi mai în spate", a spus un cameraman, încercând să prindă un cadru cât mai bun cu Udrea, aşezată în partea de mijloc a autobuzului.

După intense negocieri, cei mai mulţi jurnalişti au fost nevoiţi să se aşeze, şi autobuzul a putut în sfârşit pleca, puţin după ora fixată.

Aproape de Piaţa Unirii, vehiculul cu acoperişul burduşit de oameni a trezit primele reacţii. "Băi nene, nici în filme n-am văzut aşa ceva", a spus un bărbat care vindea diverse articole pe marginea drumului. Şi-a scos de nicăieri un binoclu şi a privit cu interes mulţimea adunată la câţiva metri deasupra sa.

Ministrul, îmbrăcat lejer, cu o bluză fără mâneci şi pantaloni, a zâmbit des şi a răspuns unor întrebări venite de la jurnaliştii mai norocoşi, din faţă. Restul au privit cu jind, prinzând doar frânturi de cuvinte şi aşteptând declaraţiile oficiale.

La Piaţa Unirii, autobuzul e ajuns de unul geamăn. "Ei, ia uitaţi! Cine e acolo?", a exclamat ministrul. Au urmat poze în rafală din ambele tabere, iar numărul privitorilor de pe margine a crescut. A fost momentul şi pentru primele poze neprofesioniste, de pe trotuar.

Dintr-o dubă, un şofer a făcut din mână şi a strigat: "E şi Udrea? E! Salut!". "Salut!", a răspuns ministrul. Autobuzul a ajuns la Universitate.

S-au auzit frânturi din declaraţiile ministrului, care a vorbit, printre altele, despre măsuri legislative şi de control luate de minister. "Să-mi spuneţi şi mie ce se întâmplă în spate! Eu vă spun ce e în faţă", s-a adresat Udrea jurnaliştilor.

La Romană, alt autobuz geamăn. "Cum au ajuns la nivelul nostru?", a întreabat Udrea, amuzată. Alte poze. "Să dăm un premiu pentru cea mai bună fotografie făcută pe traseu astăzi!", a propus ea. Dimprejur, claxoane răzleţe.

Ministrul a vorbit iarăşi despre succesul proiectului, apreciind că este important să fie mediatizat. Unii reporteri au început să transmită live, din mers.

"Aici suntem la înălţime. E mai frumos Bucureştiul", a spus Udrea.

La Piaţa Victoriei, în dreptul Guvernului, autobuzul a oprit din nou. Traseul nu e gata, dar a fost ultima staţie pentru ministru, care a coborât aici. Au urmat aşteptatele declaraţii oficiale.

Ministrul a afirmat că aşteaptă de mult timp să meargă cu un astfel de autobuz prin Capitală. Dacă proiectul va beneficia de interes din partea turiştilor, vor fi aduse şi alte autobuze. Totodată, dacă vor exista solicitări din partea altor oraşe pentru acest program, ministerul va furniza sprijin autorităţilor locale. În Bucureşti, proiectul va fi promovat de minister pe pliante, broşuri, a spus Udrea.

După plecarea ministrului, cursa a continuat fără peripeţii până la Casa Presei. La 12:20 călătoria a luat sfârşit, următoarele staţii fiind înapoi, către redacţii.

(Material realizat de Ioan Dornescu, ioan.dornescu@mediafax.ro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici