REPORTAJ: O elevă din Buzău cu 10 la bacalaureat vrea carieră în psihologie judiciară

Unul din cei doi absolvenţi din Buzău care au obţinut media 10 la bacalaureat este Bianca Toma de la Colegiul "Bogdan Petriceicu Hasdeu". Ea spune că nu se aştepta la nota maximă, subiectele fiind "surprinzătoare", şi că vrea o carieră în psihologie judiciară, inspirată de serialele poliţiste.

697 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: O elevă din Buzău cu 10 la bacalaureat vrea carieră în psihologie judiciară

REPORTAJ: O elevă din Buzău cu 10 la bacalaureat vrea carieră în psihologie judiciară (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Bianca Toma este o tânără veselă şi optimistă, care a terminat cu 10 clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din municipiul Buzău, profilul Ştiinţe sociale.

Ea spune că spera la o medie peste 9 la bacalaureat şi că a avut o surpriză când a aflat că este singurul absolvent al celui mai prestigios liceu din Buzău care a luat bacalaureatul cu 10 pe linie.

"Nu mă aşteptam la 10, mă aşteptam la o notă între 9 şi 10, dar nu la 10 . Nu mi s-au părut subiectele foarte grele, ci mai degrabă surprinzătoare pentru că mă aşteptam să se dea altceva. Am terminat cu 10 şi am luat şi 10 la bac. Materiile preferate sunt cele la care am dat examenul: psihologie, istorie şi română", a declarat tânăra pentru corespondentul MEDIAFAX.

Ea a dezvăluit că pentru acest rezultat s-a pregătit constant, în toţi anii de şcoală, adăugând însă că are aceleaşi preocupări ca orice tânăr obişnuit din zilele noastre.

M-am pregătit constant pentru că nu poţi lua 10 la bacalaureat fără să te pregăteşti constant. Îmi place să citesc, să ascult muzică, să mă plimb”, a spus tânăra.

Odată terminat liceul, Bianca Toma spune că are de gând să urmeze o carieră în psihologie judiciară, fiind inspirată să urmeze acest profil de filmele psihologice poliţiste pe care le-a urmărit în ultima perioadă.

Vreau să fac o carieră în Psihologie judiciară. Am aflat despre servicii secrete şi despre psihologia în magistratură din seriale, dar şi din romanele psihologice. Toate m-au condus către această decizie. Momentan nu sunt tentată să plec din ţară, doar dacă nu o sa găsesc un serviciu adecvat după studii”, a mai afirmat Bianca Toma.

Directorul Colegiului Naţional ”Bogdan Petriceicu Hasdeu”, Ionel Banu, cel care i-a fost profesor de română Biancăi, spune că aceasta are ”o minte sclipitoare” şi este ”un copil excepţional”.

”Este un copil extraordinar care pe tot parcursul liceului s-a comportat exemplar. Nu a fost materie pe care să nu o îndrăgească, fiind capabilă de performanţe în multe domenii. Întotdeauna s-a bătut la olimpiadele naţionale pentru rezultate foarte bune, la română şi ştiinţe sociale, în special psihologie. Sunt convins că o să aibă o cariera frumoasă în acest domeniu, în psihologie. Făcea naveta zilnic din localitatea Berca şi era oricând dispusă să rămână să lucreze în timpul ei pentru proiectele şcolii”, a declarat Banu pentru corespondentul MEDIAFAX.

El a spus că Bianca a fost un fel de ”purtător de cuvânt” al clasei, fiind un coleg apreciat, o tânără ”extrem de temperată, pusă pe treabă, receptivă şi dornică de cunoaştere”.

”A fost un coleg admirat, un fel de purtător de cuvânt al clasei. O minte sclipitoare. Si la mintea pe care o are se adaugă o dăruire exemplară pe care Bianca sper să o aibă în continuare, fiind extrem de devotată studiului. Vrea să cunoască, ştie să înveţe. O fire extrem de temperată. Ştie să fie veselă atunci când trebuie, dar este mereu îngândurată. Pusă pe treabă, foarte atentă, receptivă. Un copil cu care discuţi cu foarte multă apreciere. A fost teribilă la română. Părinţii ei sunt oameni simpli, provine dintr-o familie normală, din localitatea Berca. Nu cred să fi făcut meditaţii, nu avea nevoie, este un copil cu lecturi foarte serioase”, a mai spus directorul Colegiului ”Hasdeu”.

Colegiul "Bogdan Petriceicu Hasdeu" este singurul liceu din judeţul Buzău unde promovabilitatea la bacalaureat a fost de sută la sută.

Directorul colegiului spune că se aştepta la rezultate bune din partea elevilor, însă constată că faţă de alţi ani mediile sunt ceva mai mici.

”Ne aşteptam să fie rezultate bune pentru că este o promoţie deosebită, nu am avut emoţii pentru ei pentru că ştiu că se mobilizează, din păcate însă nu sunt mediile atât de mari cum au fost anul trecut. Probabil că şi subiectele au fost mai dificile. De pildă, la geografie nu mai apar acum note de 10 ca anul trecut, s-au încurcat ei la ceva anume, la matematică ne aşteptam totuşi ca mediile să fie mult mai mari faţă de ce vedem, deşi sunt mari. Am o nemulţumire, o amărăciune pentru notele la română la toate clasele. Parcă meritau mai mult unii, cred că lucrările s-au corectat foarte strâns. Sunt medii mai mici ca anul trecut, dar totuşi cele mai multe medii, per total, sunt cuprinse între 9.00 şi 9.99”, a mai spus Banu.

În judeţul Buzău, a mai fost înregistrată o medie de 10 la bacalaureat, obţinută de un absolevnt de la Colegiul "Mihai Eminescu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici