REPORTAJ: Singura elevă din Braşov care a luat 10 la bacalaureat vrea să devină designer vestimentar

Lorena Budulan, care a absolvit Colegiul Naţional "Andrei Şaguna" din Braşov, la secţia matematică-informatică, este singura din judeţ care a reuşit să obţină media 10 la bacalaureat, ea spunând că nu vrea să urmeze un profil real, ci visează să devină designer vestimentar.

1010 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Singura elevă din Braşov care a luat 10 la bacalaureat vrea să devină designer vestimentar

REPORTAJ: Singura elevă din Braşov care a luat 10 la bacalaureat vrea să devină designer vestimentar

Lorena, deşi nu a fost niciodată prima în clasă, având în general medii de 8 şi 9 în timpul liceului, a reuşit să-şi surprindă nu doar profesorii, ci şi părinţii, obţinând 10 pe linie la toate problele de bacalaureat.

La finalul celor patru ani de liceu, Lorena a avut media 8,98 şi în ierarhia pe clasă era, de obicei, cam la mijlocul clasamentului, însă pentru bacalaureat s-a pregătit intens şi a obţinut media 10.00.

”Lorena face şi a făcut parte din categoria elevilor care au o capacitate extraordinară de a se mobiliza pentru un scop bine definit. Este meritul ei. Dar şi ceilalţi elevi, incusiv şefii de promoţie, au avut note mari, peste 9.90. Mă bucur pentru performanţa elevilor noştri şi pentru faptul că avem singurul 10 la noi la liceu, deşi m-aş fi bucurat să fie mai multe medii de 10 în judeţ“, a spus Dorel Agache, directorul Colegiului Naţional ”Andrei Şaguna“ din Braşov.

Lorena Budulan afirmă că, deşi a urmat un profil real, matematică-informatică, îşi doreşte să devină designer vestimentar şi să intre la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti.

”Încă de când eram mică desenam şi îmi plăcea să fac haine. Întotdeauna mi-am dorit să merg pe drumul acesta şi intenţionez să dau la Universitatea de Arte din Bucureşti şi să devin designer vestimentar. Şi sora mea este la Bucureşti, la ASE, şi îmi doresc să ajung şi eu acolo“, a explicat Lorena.

Ea spune că a moştenit latura artistică de la tatăl său, Valeriu Budulan, care este designer de mobilier şi profesor la Facultatea de Ingineria Lemnului din Braşov.

Anul acesta este pentru a treia oară consecutiv când un absolvent de la Şaguna a obţinut cea mai mare medie din judeţ. Anul trecut, un alt absolvent al acestui colegiu a luat media 9,98, iar în 2012 a mai fost un 10, tot de la acelaşi colegiu.

Colegiul Naţional "Andrei Şaguna" este, de altfel, şi singurul din judeţ care are promovabilitate de 100% şi rezultate foarte bune.

Din cei 144 de candidaţi, 91 (63%) au obţinut medii peste 9.00, cea mai mică medie fiind 6,80, care a fost singura medie sub 7,00.

Probovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţul Braşov este de 68,22 la sută, cu aproape şapte procente mai mult faţă de anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici