Video Reprezentant al Parchetului Militar: Un ofiţer din Jandarmerie a vrut să atragă în Piaţă un alt procuror militar înainte de miting/ Conducerea MAI, dezinformată

Un ofiţer din cadrul Jandarmeriei Române a încercat să atragă în Piaţa Victoriei un alt procuror militar, cu o zi înainte de protestul din 10 august, procurorul respectiv refuzând această solicitare pe motiv că nu era legală, a anunţat Ionel Corbu, reprezentant al Parchetului Militar.

10831 afișări

"Am unele elemente că un anume ofiţer din cadrul Jandarmeriei Române a încercat acelaşi lucru, de a atrage în zonă un alt procuror militar, al cărui nume nu-l voi da. Asta s-a întâmplat exact cu o zi înainte (de protestul din 10 august -n.r.). Binenţeles că nu a fost legal, motiv pentru care colegul a refuzat lucrul ăsta", a declarat, miercuri, Ionel Corbu.

De asemenea, reprezentantul Parchetului Militar a precizat că şefii Ministerului de Interne au fost "oarecum" dezinformaţi referitor la prezenţa procurorului Bogdan Pîrlog în Piaţa Victoriei şi la autosesizarea acestuia, menţionând că acesta se afla în drum spre casă şi că nu a făcut parte din centrul de comandă.

"Am rămas suprins de cele declarate de conducerea Ministerului de Interne. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române a făcut o asociere oarecum eronată vizavi de prezenţa lui acolo. Colegul nostru se afla în zonă în drum spre domiciliu. El era de serviciu, fiind la permanenţă şi văzând ce s-a întâmplat acolo , s-a sesizat din oficiu, procesul verbal fiind înregistrat pe data de 11", a declarat Ionel Corbu.

Întrebat dacă procurorul a avut vreo legătură cu comanda Jandarmeriei, acesta a precizat: "Acest aspect a fost denaturat şi, din păcate, constat că conducerea ministerului a fost oarecum dezinformată din aceste punct de vedere. S-a extrapolat misiunea de «aflat în zonă». Deci «aflat în zonă» putea să fie un simplu observator, pe un trotuar, lucru pe care l-am înţeles că s-a şi făcut, şi nicidecum în centrul de comandă. Centrul de comandă este practic nucleul factorilor decizionali de intervenţie. Pun o întrebare retorică. Ce valenţă avea o decizie a unui procuror acolo, în a acţiona sau a nu acţiona? Dar el, repet şi o spun cu toată responsabilitatea, nu a făcut parte din centrul mobil de comandă".

Corbu a precizat că autosesizarea procurorului este legală. "Absolut. Având în vedere competenţele lui, faptul că el era de serviciu, avea tot dreptul şi tot cadrul procesual, acoperit de Codul de Procedură Penală".

Reprezentantul Parchetului Militar a mai spus că datele comunicate până acum arată că misiunea a fost coordonată şi implicit condusă de Sebastian Cucoş, la acea vreme şeful Jandarmeriei.

Declaraţia reprezentantului Parchetului Militar vine în condiţiile în care Jandarmeria a transmis că Pîrlog s-a aflat în centrul de comandă. „Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public, Jandarmeria Bucureşti face următoarea precizare: În data de 10 august a.c., în Piaţa Victoriei, pe timpul asigurării şi restabilirii ordinii publice a fost prezent domnul locotenent colonel magistrat Pîrlog Bogdan din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. Acesta s-a autosesizat cu privire la evenimentele din Piaţa Victoriei fiind prezent în intervalul orar 17.00-04.00 atât în punctul de comandă înaintat cât şi în zona dispozitivelor alături de reprezentanţii Jandarmeriei, Poliţiei şi autorităţilor publice centrale şi locale”, a precizat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici