Reprezentanţii CNSLR-Frăţia şi CSDR au revenit la negocierile cu Guvernul

Reprezentanţii CNSLR-Frăţia şi CSDR au revenit, sâmbătă, la negocierile cu Guvernul privind salarizarea unitară şi pensiile, după ce, vineri, s-au retras de la discuţii invocând că premierul a bătut cu pumnul în masă şi le-a impus să accepte prezenţa unor colegi, potrivit membrilor Executivului.

20 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţii CNSLR-Frăţia şi CSDR au revenit la negocierile cu Guvernul

Reprezentanţii CNSLR-Frăţia şi CSDR au revenit la negocierile cu Guvernul (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Liderii confederaţiilor sindicale CNSLR-Frăţia şi CSDR s-au retras de la discuţiile de vineri cu premierul Emil Boc, nemulţumiţi de atitudinea acestuia, care "a bătut cu pumnul în masă" şi le-a spus "dacă nu vă convine, vedeţi-vă de drum", atunci când sindicaliştii au reclamat reprezentarea altor colegi la discuţii.

Premierul i-a chemat pe liderii sindicali să revină la discuţii, spunând că el nu a trimis pe nimeni acasă şi că dacă există orgolii între diferite organizaţii sindicale, acestea trebuie rezolvate în altă parte, nu în întâlnirile cu reprezentanţii Guvernului.

Liderul CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX că peste 10.000 de sindicalişti afiliaţi la confederaţie vor participa la un miting şi un marş organizate în Capitală, de 1 mai, urmând ca, timp de nouă zile, acţiunile să continue cu pichetări ale sediilor prefecturilor din ţară şi al Guvernului, planul de acţiuni fiind decis în urmă cu o zi de federaţiile membre.

La finalul discuţiilor de vineri cu premierului, preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a declarat că, începând de luni, va fi constituită o echipă tehnică de specialişti care va încerca să găsească o soluţie fezabilă privind majorarea salariului minim pe economie de la 600 la 705 lei.

El s-a arătat mulţumit de "micul pas înainte" cu privire la legea pensiilor, prin confirmarea plafonului minim de 40 la sută din salariul mediu pe economie.

Reprezentanţii sindicaliştilor prezenţi, vineri, la discuţiile cu premierul Emil Boc au subliniat însă că nu renunţă la protestele anunţate până nu obţin salariul minim pe economie de 705 lei şi modificări la legea salarizării unice şi la cea a pensiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici