Reprezentanţii Diasporei îi cer lui Klaus Iohannis să retragă ordinul Steaua României lui Adrian Năstase, după ce i-a numit „indieni” pe românii din străinătate

Organizatorul Mitingului Diasporei din 10 august 2018 îi cere, pentru a doua oară, preşedintelui Klaus Iohannis retragerea ordinului Steaua României acordat fostului premier Adrian Năstase, după ce acesta i-a numit pe cei plecaţi din ţară în străinătate „indieni”.

17338 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţii Diasporei îi cer lui Klaus Iohannis să retragă ordinul Steaua României lui Adrian Năstase, după ce i-a numit „indieni” pe românii din străinătate

Reprezentanţii Diasporei îi cer lui Klaus Iohannis să retragă ordinul Steaua României lui Adrian Năstase, după ce i-a numit „indieni” pe românii din străinătate

Tommy Iuliu Joul Tomescu, organizatorul mitingurilor Diasporei din 10 august 2018 şi 2019, îi cere, din nou, preşedintelui Klaus Iohannis retragerea ordinului Steaua României, acordat fostului premier Adrian Năstase. Tomescu i se adresează preşedintelui, într-o scrisoare deschisă, folosind expresia „domnule Fanfaron”. Demersul vine după ce, de Ziua României, Klaus Iohannis l-a invitat la Cotroceni pe Adrian Năstase.

„Degeaba v-am solicitat în 2016 retragerea ordinului Steaua României pentru Adrian Năstase, ca să nu mai fie invitat la reuniuni oficiale cel care îi făcea <indieni> pe cei din diaspora. Corb/infractor la corb/infractor nu îşi scoate ochii, dar vă solicit din nou să luaţi în considerare cererea mea având în vedere că mulţi dintre cei din diaspora s-au cam săturat să primească câte o plăcuţă suedeză de la dumneavoastră, în mod regulat. Sper că nu va aşteptaţi să mai primiţi de la mine texte elegante şi analize, pentru că am înţeles că nu are rost. Degeaba mi-am pierdut de câteva ori mai multe săptămâni să va trimit nişte analize pe care să le implementaţi pentru că le-aţi ignorat. Astfel încât în momentul în care aţi fost întrebat de realizările dumneavoastră nu aţi avut ce să spuneţi”, a scris reprezentantul Diasporei.

Tomescu spune că sunt condamnabile declaraţiile lui Adrian Nastase de „defăimare şi ridiculizare a românilor care au plecat din România într-un exil economic, pentru a nu mai fi supuşi abuzurilor noii nomenclaturi, al cărui reprezentant de seamă este Adrian Nastase”.

„Folosirea în sens peiorativ a termenului indian, ne arată o mentalitate de tipul <sclav>/<stăpân>. Această adresare denotă şi o labilitate a persoanei care se crede <stăpân>, deorece până şi stăpânii îşi protejează <sclavii> care le trimit miliarde de euro, dar orice este permis din perspectiva disperării <stăpânului> care încearcă să îşi dovedească supremaţia sa. Fostul Premier alege să îi atace pe români, într-un moment în care pe teritoriul Regatului Unit sunt supuşi atacurilor violente, magazinele le sunt incendiate şi ar avea nevoie de susţinere, doar pentru a câştiga o dispută politică”, spunea Tomescu, în 2016, când a cerut prima dată retragerea titlului.

Adrian Năstase a participat, duminică seară, pe 1 Decembrie, la recepţia organizată la Palatul Cotroceni cu prilejul Zilei Naţionale a României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici