Republica Moldova ia măsuri împotriva creşterii preţurilor la măştile medicale

  • Premierul Republicii Moldova Ion Chicu a anunţat că în toate farmaciile din ţară vor fi controale
  • Această măsură a fost luată după ce comercianţii au crescut preţurile la măştile medicale
  • Prin Hotărîre de Guvern preţurile vor fi limitate, a precizat prim-ministrul
150 afișări
Imaginea articolului Republica Moldova ia măsuri împotriva creşterii preţurilor la măştile medicale

Republica Moldova ia măsuri împotriva creşterii preţurilor la măştile medicale

Premierul Republicii Moldova Ion Chicu a anunţat că în toate farmaciile din ţară vor fi controale, după ce comercianţii au ridicat preţurile la măştile medicale. Prin Hotărîre de Guvern preţurile vor fi limitate, a precizat prim-ministrul, pe Facebook. 

"Vom limita mărimea adaosului comercial pentru măşti şi alte mijloace de protecţie personală la 20%. Recomand comercianţilor de asemenea produse să "coboare preţurile şi picioarele pe pământ". Din informaţiile pe care le avem, depozitele unor speculanţi sunt pline cu măşti. Le recomand să le scoată în vânzare. Serviciul Fiscal de Stat si Inspecţia Financiară, joi, 27 februarie, vor vizita absolut toate farmaciile din ţara pentru a verifica preţurile. Vor verifica şi stocurile disponibile", a scris Ion Chicu.

Măştile de protecţie se găseau cu greutate în farmaciile din Chişinău, majoritatea având stocurile epuizate, în contextul epidemiei de coronavirus. Mai multe persoane au scris pe reţelele sociale că au cumpărat măşti la preţuri exagerate, de câteva ori mai mari decât până acum.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici