Restaurantele şi cafenelele din oraşul Iaşi se redeschid în pragul Anului Nou

  • Autorităţile din Iaşi au anunţat redeschiderea, începând de joi, a restaurantelor şi cafenelelor din oraş.
  • Numărul cazurilor de Covid-19 a scăzut.
  • Potrivit statisticilor, rata de infectare este de mai mare de 1,5 persoane bolnave la mia de locuitori.
5807 afișări
Imaginea articolului Restaurantele şi cafenelele din oraşul Iaşi se redeschid în pragul Anului Nou

Potrivit unui anunţ făcut de primarul oraşului Iaşi, Mihai Chirica, incidenţa cazurilor de Covid-19 în oraş a scăzut sub 3/1000 de locuitori, ceea ce va duce la o relaxare a măsurilor aplicate pentru a preveni răspândirea bolii.

Astfel, activitatea restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfăşura fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00-23.00. De asemenea, sunt valabile aceleaşi reguli şi în cazul activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

„Dragi ieşeni vă aduc la cunoştinţă că, începând cu data de 31 decembrie 2020, între orele 6.00 – 23.00, restaurantele şi cafenele din oraşul nostru vor fi deschise şi în interior în limita de 30% din capacitate. Vă mulţumesc pentru că aţi respectat măsurile sanitare privind combaterea pandemiei şi vă rog să rămâneţi vigilenţi pentru ca numărul de îmbolnăviri să scadă şi mai mult în perioada următoare. Trebuie să fim solidari, să purtăm mască şi să ne dezinfectăm mâinile, să evităm aglomeraţiile şi să respectăm recomandările specialiştilor din sănătate”, a scris, pe Facebook, primarul Chirica.

În ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea de reuniuni şi petreceri cu prilejul sărbătorilor sau aniversărilor, acestea sunt în continuare interzise în toate spaţiile publice sau private deschise şi închise. De asemenea, rămân în vigoare măsurile privind obligativitatea purtării măştii de protecţiei atât în spaţiile deschise cât şi în cele închise şi interzicerea deplasărilor în intervalul orar 23.00 – 05.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici