Restricţii de circulaţie pe Podul de la Giurgiu, din cauza unor lucrări de reabilitare

Circulaţia rutieră pe Podul de la Giurgiu se desfăşoară cu restricţii, alternativ pe un singur sens, din cauza unor lucrări de reabilitare, primele de la darea în folosinţă a podului, în 1954, anunţă Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

1271 afișări
Imaginea articolului Restricţii de circulaţie pe Podul de la Giurgiu, din cauza unor lucrări de reabilitare

Restricţii de circulaţie pe Podul de la Giurgiu, din cauza unor lucrări de reabilitare

Potrivit unui comunicat al CNADNR, traficul pe Podul de la Giurgiu, pe DN 5, la kilometrul 64+884, se desfăşoară cu restricţii, ca urmare a începerii lucrărilor de reabilitare a podului.

Astfel, circulaţia se desfăşoară pe o singură bandă, alternativ, fiind în permanenţă supravegheată de Anteprenor pentru asigurarea condiţiilor de siguranţă.

”În această perioadă au loc lucrări de reabilitare, după 61 de ani, la Podul peste Dunăre de la Giurgiu, care a fost dat în folosinţă în 20 iunie 1954. Aceste lucrări constau în înlocuirea integrală a sistemului rutier (plăci betonate şi straturi asfaltice), în vederea asigurării confortului şi siguranţei traficului rutier pe această porţiune de drum”, precizează reprezentanţii CNADNR.

Pentru evitarea unor blocaje în trafic, şoferii sunt sfătuiţi ca pentru a trece în Bulgaria să folosească punctele alternative de trecere a frontierei, respectiv Calafat (rutier), Bechet (trecere cu bacul), Zimnicea (trecere cu bacul), Călăraşi (trecere cu bacul), Negru Vodă (rutier), Vama Veche (rutier).

Conform CNADNR, contractul de reabilitare a podului a fost atribuit în luna octombrie 2014 Asocierii firmelor Collini Lavori S.p.A. şi Tecnic Consulting Engineering, iar în luna noiembrie 2014 s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Contractul are o perioada de 16 luni, investiţia fiind finanţată din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POS-T 2007 - 2013. Din cele 16 luni, două luni reprezintă perioada de proiectare, care s-a încheiat la sfârşitul lunii ianuarie 2015. Lucrările de reabilitare urmează să fie finalizate în primul trimestru al anului 2016.

Podul de la Giurgiu, cunoscut şi sub denumirea de “Podul Prieteniei”, este construit din oţel şi leagă malul nordic românesc de malul sudic bulgăresc, respectiv oraşele Giurgiu şi Ruse.

Podul, care are o cale ferată simplă în partea inferioară şi o şosea cu două benzi de circulaţie în partea superioară, a fost dat în exploatare în anul 1954.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici