Restricţiile de circulaţie afectează accesul consumatorilor la băuturi. Ce categorii sunt exceptate

Asociaţia Naţională pentru Băuturi Răcoritoare şi Asociaţia Berarii României solicită ajustarea restricţiilor de circulaţie impuse în această perioadă de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru a permite aprovizionarea cu răcoritoare sau bere.

727 afișări
Imaginea articolului Restricţiile de circulaţie afectează accesul consumatorilor la băuturi. Ce categorii sunt exceptate

Sursa foto: profimedia

Prin decizia CNAIR din data de 28 iulie 2021, s-a impus restricţia circulaţiei, în perioada 29-31 iulie, cu posibilitatea de prelungire, pe întreaga reţea rutieră (cu excepţia a patru judeţe) pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5t.

„Deşi înţelegem pe deplin preocupările autorităţilor cu privire la conservarea sectoarelor de drum ce pot fi afectate de anumite condiţii meteo, considerăm că aceste restricţii impuse la nivelul reţelei rutiere din România afectează în primul rând consumatorul român, care nu va mai putea beneficia de unele dintre cele mai cerute produse din acest sezon. Totodată, în forma actuală, restricţiile afectează grav activitatea lanţului de distribuţie alimentar.

Astfel, deşi în lista excepţiilor pentru categoriile de transporturi ce pot fi efectuate în perioada 29-31 iulie este menţionat transportul de apă îmbuteliată, alte categorii de produse solicitate de către consumatori în această perioadă caniculară nu pot fi transportate către magazine. Alături de apa îmbuteliată, băuturile răcoritoare şi berea reprezintă categorii de produse alimentare care sunt destinate hidratării şi care se bucură de o cerere mare din partea consumatorilor în această perioadă, şi care ar trebui să poată fi transportate fără restricţii”, arată cele două asociaţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici