Restricţiile din Sectorul 5 al Capitalei. Contre între Cristian Popescu Piedone şi prefectul Bucureştiului. Primarul nu revocă măsurile anti-COVID

  • Primarul Cristian Popescu Piedone declară că nu va revoca restricţiile anti-COVID în Sectorul 5 din Bucureşti.
  • Măsurile afectează mall-urile, marile magazine, dar şi terasele. Încă nu este clar ce au de făcut cetăţenii Sectorului 5.
  • Autorităţile încearcă să evite carantinarea Capitalei, după ce indicele infectărilor a depăşit şase la mia de locuitori.
3724 afișări
Imaginea articolului Restricţiile din Sectorul 5 al Capitalei. Contre între Cristian Popescu Piedone şi prefectul Bucureştiului. Primarul nu revocă măsurile anti-COVID

FOTO: primarul Cristian Popescu Piedone (stânga) şi prefectul Alin Stoica (dreapta)

Cristian Popescu Piedone a declarat, miercuri seară, la Digi24, că prefectul este nou, iar administraţia este „o metamorfoză atât de complexă şi are modificări de la oră la oră în care trebuie să îţi asumi”.

„Preşedintele meu, Klaus Werner Iohannis, azi dimineaţă cere autorităţilor locale să intervină cu restricţii suplimentare. Eu, primar al Sectorului 5, mă numesc autoritate locală. Nu am încălcat nicio prevedere legală. Am convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, am emis dispoziţia primarului. Respectăm ierarhii superiori, toate organismele. Dacă azi, mâine, comitetul ierarhic superior va emite o altă dispoziţie, a mea devine nulă, mă supun. Dar nu pot să stau să nu îmi asum. De ce?”, a spus primarul din Sectorul 5.

În ce priveşte intenţia prefectului de a contesta în instanţă deciziile sale, Piedone afirmă că „este liber să facă ce consideră, dar prefectul Capitalei trebuia să îşi asume responsabilitatea pentru măsurile de securitate în întreg Bucureştiul”.

Întrebat de 3 ori ce ar trebui să facă de joi cetăţenii din Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone a răspuns că şi-a asumat decizia, apoi s-a întrebat ce să atace prefectul în instanţă, după care a precizat că nu va revoca decizia: „(Să atace - n.r.) aceeaşi dispoziţie care va apărea mai târziu. Restricţii nu vor exista? Sau nu vom avea carantină? Gradul de infectare nu există? Ok, înseamnă că am greşit”.

Primăria Sectorului 5 a redus programul mall-urilor, al magazinelor şi al teraselor. Modificările ar trebui să intre în vigoare joi.

Prefectura Capitalei l-a anunţat pe Cristian Popescu Piedone că noile restricţii anti-COVID, care afectează mall-urile, marile magazine, dar şi terasele, nu sunt legale şi i-a cerut să retragă decizia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici