Restructurarea Sănătăţii: Peste 1.600 de posturi reduse, 233 locuri de medici rezidenţi desfiinţate

Ministerul Sănătăţii a finalizat procesul de reorganizare şi restructurare, în urma căruia au fost reduse 1.621 de posturi şi desfiinţate 233 locuri de medici rezidenţi neocupate, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.

40 afișări
Imaginea articolului Restructurarea Sănătăţii: Peste 1.600 de posturi reduse, 233 locuri de medici rezidenţi desfiinţate

Restructurarea Sănătăţii: Peste 1.600 de posturi reduse, 233 locuri de medici rezidenţi desfiinţate

Potrivit sursei citate, dintr-un total de 9.920 de posturi existent atât în unităţile ministerului finanţate integral de la bugetul de stat, cât şi unităţile finanţate din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat au fost reduse 1.621 de posturi, dintre care 978 erau vacante.

În cazul unităţilor finanţate integral de la bugetul de stat, precum direcţiile de sănătate publică, din cele 7.872 de posturi finanţate integral de la bugetul de stat au fost reduse 918 de posturi (579 ocupate şi 339 vacante), respectiv 11,66% din total.

Au fost desfiinţate 497 de posturi din direcţiile de sănătate publică, 181 din unităţile subordonate ministerului şi 233 posturi de medici rezidenţi, în condiţiile în care toate posturile de medici rezidenţi eliminate erau neocupate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici