Reţea de prostituţie descoperită la Craiova: Opt persoane au fost reţinute. Cât ar fi câştigat proxeneţii

Opt persoane au fost reţinute, după ce poliţiştii craioveni au oprit în trafic trei taximetre în care se aflau nouă fete, între care două minore, ce urmau a fi duse la un hotel unde le aşteptau clienţi racolaţi de proxeneţi.

1302 afișări
Imaginea articolului Reţea de prostituţie descoperită la Craiova: Opt persoane au fost reţinute. Cât ar fi câştigat proxeneţii

Reţea de prostituţie descoperită la Craiova: Opt persoane au fost reţinute. Cât ar fi câştigat proxeneţii (Imagine: Shutterstock)

Proxeneţii au obţinut venituri ilegale de peste 70.000 de euro. "Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane şi procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale - IGPR, au destructurat un grup infracţional organizat, specializat în comiterea de infracţiuni de trafic de persoane şi trafic de minori prin exploatare sexuală, prostituţie şi proxenetism, activităţi infracţionale desfăşurate în judeţele Dolj şi Olt", informează, vineri, Poliţia Română.

În 31 octombrie, în jurul orei 23.00, poliţiştii au oprit trei autovehicule pe raza municipiului Craiova, în interiorul cărora au fost depistate nouă persoane de sex feminin, dintre care două minore, ce urmau să fie transportate la un hotel, în vederea exploatării sexuale.

Totodată, într-unul dintre cele trei autovehicule, a fost depistată şi Sanda C., de 47 de ani, din Craiova, judeţul Dolj, suspectată de traficarea mai multor minore şi tinere.

Din cercetările efectuate de către poliţiştii din cadrul BCCO Craiova - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane a rezultat faptul că, membrii grupului infracţional organizat au exploatat sexual, în perioada 2010 - 2012, peste 20 de victime, unele dintre acestea minore, obţinând venituri ilegale de peste 70.000 de euro.

De asemenea, din investigaţiile efectuate a reieşit că în activitatea infracţională erau implicaţi şi conducătorii auto ai celor trei autoturisme taxi, respectiv: Sorin P., de 48 de ani, Claudiu C., de 25 de ani şi Daniel D., de 43 de ani, toţi din municipiul Craiova.

Totodată, extinzând cercetările, s-a stabilit că din grupul infracţional mai făceau parte şi alte patru persoane, cu vârste între 20-21 de ani, din judeţele Dolj şi Olt, suspectate că au traficat mai multe tinere, printre care şi o minoră.

Persoanele identificate au fost prezentate procurorilor din cadrul DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova, în vederea audierii şi dispunerii de măsuri legale corespunzătoare.

În urma probatoriului administrat în cauză, cei opt suspecţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, iar vineri urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Faţă de membrii grupului infracţional organizat se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de persoane, trafic de minori, prostituţie şi proxenetism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici