Reţea de prostituţie destructurată de DIICOT Suceava. Una din victime, o fată de 12 ani din Rădăuţi

Procurorii DIICOT Suceava au făcut, miercuri, cinci percheziţii în Rădăuţi pentru a destructura o reţea de prostituţie în care a fost atrasă şi o fată de 12 ani, în urma acţiunii 12 persoane urmând să fie aduse la audieri miercuri după-amiază.

564 afișări
Imaginea articolului Reţea de prostituţie destructurată de DIICOT Suceava. Una din victime, o fată de 12 ani din Rădăuţi

Reţea de prostituţie destructurată de DIICOT Suceava. Una din victime, o fată de 12 ani din Rădăuţi

Potrivit unui comunicat al DIICOT Suceava, procurorii fac cercetări în cazul a şase suspecţi pentru trafic de minori, pornografie infantilă şi act sexual cu un minor.

Sursa citată precizează că în urma anchetei s-a stabilit că, în cursul lunii februarie 2014, patru dintre suspecţi, în timp ce se aflau în locuinţa unuia dintre ei, au întreţinut raporturi sexuale cu o fată de 12 ani, după ce anterior au pus-o în imposibilitate de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa, determinând-o să consume o cantitate mare de alcool, iar după ce victima a ajuns în stare de ebrietate au profitat de starea de vădită vulnerabilitate in care aceasta se afla şi au întreţinut cu ea, pe rând, raporturi sexuale.

Din acel moment până la mijlocul lunii septembrie a acestui an, proprietarul locuinţei unde s-a produs prima agresiune a convins-o pe fată să întreţină în mod constant raporturi sexuale cu el promiţându-i că va divorţa de soţia sa şi că se va căsători cu ea.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, acesta, prin promisiuni mincinoase privind căsătoria şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a fetei, a adăpostit-o în locuinţa sa în scopul exploatării sexuale, obligând-o să practice prostituţia în folosul său.

Procurorii DIICOT Suceava au mai stabilit că în perioada în care fata în vârstă de 12 ani a fost adăpostită suspect la domiciliul său, altul a înregistrat-o cu telefonul mobil în timp ce întreţinea raporturi sexuale, filmuleţul respectiv fiind vizionat ulterior de mai multe persoane.

Tot în această perioadă, bărbatul, în urma unei înţelegeri cu soţia sa care se afla în Anglia, a determinat-o pe fată să întreţină raporturi sexuale cu el în faţa camerei web a laptopului, în timp ce discuta pe Skype cu soţia sa, filmul făcut în aceste împrejurări urmând să fie vândut de către soţia acestuia în Anglia în schimbul sumei de 200 de lire sterline.

De asemenea, în vara anului 2014, fata a adus la domiciliul bărbatului o altă minoră, în vârstă de 13 ani, unde aceasta a întreţinut de patru ori raporturi sexuale cu alt suspect, de fiecare dată primind de la acesta suma de 50 lei.

DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava precizează că împreună cu poliţişti din cadrul BCCO Suceava au fost făcute, miercuri, cinci percheziţii în municipiul Rădăuţi, fiind ridicate: un laptop, două hard-disk-uri, un memory stick, un adaptor micro SD, 88 suporţi optici CD/DVD şi mini CD, o unitate de calculator, nouă telefoane mobile, cinci cartele Orange, obiecte de îmbrăcăminte aparţinând fetei şi mai multe înscrisuri.

La sediul DIICOT Suceava urmează să fie audiate, miercuri după-amiază, un număr de 12 persoane, între care şi suspecţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici