Reţeaua de staţii de încărcare electrice din România se extinde

  • E.ON Energie România şi MOL România vor instala 40 de staţii de încărcare rapidă, în România, până la sfârşitul acestui an, informează cele două companii printr-un comunicat.
  • Unităţile de încărcare rapidă vor fi instalate prin proiectul NEXT-E, finanţat de UE.
983 afișări
Imaginea articolului Reţeaua de staţii de încărcare electrice din România se extinde

Reţeaua de staţii de încărcare electrice din România se extinde

Din cele 40 de staţii noi de încărcare, 19 vor fi instalate de E.ON şi 21 de MOL. E.ON Energie România mai anunţă că a montat recent a 16-a staţie de încărcare din plan, în Râmnicu Vâlcea. Unitatea se regăseşte în perimetrul benzinăriei MOL din Râmnicu Vâlcea.

„Odată cu punerea în funcţiune a acestei noi staţii se continuă amplasarea unităţilor de încărcare pe ruta Constanţa – Bucureşti - Timişoara”, spun reprezentanţii E.ON.

Până acum, E.ON Energie România a montat 15 staţii, dintre care 7 pe traseul Iaşi-Gheorgheni-Târgu Mureş, celelalte 8 fiind în localităţile: Piatra Neamţ şi Roman (judeţul Neamţ), Bacău, Suceava, Adjud (judeţul Vrancea) şi Bucureşti.

Staţia de încărcare de la Râmnicu Vâlcea are o putere maximă de 93 kW. Astfel, timpul mediu de încărcare a unei maşini electrice va fi de aproximativ 40 de minute pentru 80% din baterie. În locaţie este instalată câte o staţie de tip fast charge 1x50 kW (curent continuu conectori CCS sau CHAdeMO) + 1x43 kW (curent alternativ conector Type 2), ce beneficiază de 2 locuri de parcare.

Iniţiativa face parte din proiectul NEXT-E, cofinanţat din fonduri europene prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF).

Până în prezent, prin intermediul staţiilor NEXT-E instalate de E.ON Energie Romania, posesorii de autovehicule electrice sau hibrid au utilizat aproximativ 22.000 de kWh de energie electrică şi au parcurs peste 120.000 de km. Cele mai multe încărcări s-au făcut la staţiile din Suceava, Iaşi şi Roman.

Reţeaua de infrastructură NEXT-E include 6 ţări diferite, iar 40 de staţii de încărcare electrică din totalul de 252 din proiectul NEXT-E vor fi instalate în România şi amplasate pe rutele: Suceava-Bacău-Călăraşi, Constanţa-Bucureşti-Timişoara şi Iaşi-Târgu Mureş – Alba Iulia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici