Reţele teroriste au încercat să elibereze din penitenciare lideri interlopi. Directorul ANP: Au existat trei astfel de acţiuni

Trei planuri ale unor reţele teroriste care încercau eliberarea unor lideri interlopi aflaţi în sistemul de detenţie din România au fost dejucate la timp, a declarat, miercuri, la Vaslui, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ioan Băla.

1542 afișări
Imaginea articolului Reţele teroriste au încercat să elibereze din penitenciare lideri interlopi. Directorul ANP: Au existat trei astfel de acţiuni

Reţele teroriste au încercat să elibereze din penitenciare lideri interlopi. Directorul ANP: Au existat trei astfel de acţiuni (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Prezent la inaugurarea Penitenciarului Vaslui, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Ioan Băla, a afirmat că destructurarea acestor reţele teroriste s-a făcut în baza unor informaţii obţinute înainte ca membrii acestor grupări să reuşească să acţioneze.

"Planurile acestor grupări teroriste erau de eliberare a unor lideri interlopi aflaţi în sistemul de detenţie. Deţinem informaţii că aveau maşini inscripţionate cu însemnele Poliţiei şi cu dotările corespunzătoare, fiind îmbrăcaţi chiar şi în ţinute de poliţişti. Din fericire, am reuşit la timp destructurarea acestor reţele, mai ales că nu s-ar fi sfiit să folosească şi arme de foc”, a declarat directorul ANP.

El a precizat că au existat trei astfel de acţiuni, ultima fiind în Bucureşti.

Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ioan Băla, a fost prezent, miercuri, la Vaslui, la inaugurarea penitenciarului din localitate, investiţie care se ridică la 2,8 milioane de euro. Întreaga investiţie, realizată doar cu bani de la bugetul de stat, se ridică la 4,2 milioane euro şi se va finaliza la sfârşitul acestui an.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici