REVELION 2016: Locurile de cazare, complet ocupate pe Valea Prahovei şi în Sibiu

Peste 10.000 de turişti vor petrece noaptea de Revelion pe Valea Prahovei, în staţiunile Sinaia, Buşteni şi Azuga locurile de cazare fiind ocupate în totalitate, unele fiind rezervate cu câteva luni înainte de sfârşitul anului, transmite corespondentul MEDIAFAX. Şi în judeţul Sibiu sute de unităţi turistice sunt complet ocupate de Revelion.

1868 afișări
Imaginea articolului REVELION 2016: Locurile de cazare, complet ocupate pe Valea Prahovei şi în Sibiu

REVELION 2016: Locurile de cazare, complet ocupate pe Valea Prahovei şi în Sibiu (Imagine: Ovidiu Matiu / Mediafax Foto)

Peste 10.000 de turişti petrec Revelionul pe Valea Prahovei; locurile de cazare, complet ocupate.

Mii de turişti petrec Revelionul la munte, în staţiunile de pe Valea Prahovei, iar mulţi dintre ei s-au cazat încă din 30 decembrie.

Conform reprezentanţilor agenţiilor de turism, la Azuga, Buşteni şi Sinaia gradul de ocupare a locurilor de cazare omologate este de sută la sută. Pe lângă turiştii care vor petrece noaptea dintre ani la hotel, în vile sau pensiuni, pe Valea Prahovei au ajuns şi proprietarii de case de vacanţă, astfel încât numărul celor care petrec sfârşitul de an în staţiunile montane din Prahova depăşeşte 10.000, susţin operatorii din turism.

Preţurile vacanţelor de Revelion în staţiunile de pe Valea Prahovei sunt considerabil mai mari faţă de cele din perioada Crăciunului. Turiştii care au ales pensiunile de două sau trei stele au plătit, doar pentru cazare, peste o sută de lei de persoană pe noapte. La costul cazării se adaugă cel al mesei şi preţul mesei festive din noaptea dintre ani, care poate depăşi o sută de euro de persoană.

Cei care au vrut să petreacă Revelionul în unităţi de cazare de lux au plătit până la o mie de euro de persoană pentru patru sau cinci nopţi de cazare. Cu toate că preţurile practicate în hotelurile de lux de pe Valea Prahovei sunt comparabile cu cele din orice staţiune din vestul Europei, hotelierii nu au dus lipsă de clienţi.

Astfel, unul dintre hotelurile de lux din zonă nu a făcut publice tarifele pentru vacanţa de Revelion pe site-ul hotelului, şi nici pe portalurile de turism, reprezentanţii unităţii de cazare spunând că nu au nevoie de o astfel de publicitate întrucât, în general, au clienţi fideli care rezervă locuri din timp pentru astfel de ocazii.

Sute de unităţi turistice din judeţul Sibiu, din zonele preferate de către turişti - Mărginimea Sibiului, Păltiniş, Bâlea Lac, municipiul Sibiu - au fost complet ocupate pentru perioada Revelionului.

Unul dintre site-urile specializate în oferte turistice, unde au postat oferte pentru Revelion un număr de 259 de unităţi de cazare din judeţul Sibiu, anunţă că 221 de unităţi au fost complet ocupate şi mai sunt locuri doar la 38 de unităţi.

Cei care doresc să-şi petreacă noaptea de Revelion în judeţul Sibiu şi nu şi-au făcut încă rezervare au la dispoziţie case de vacanţă, pensiuni sau hoteluri, la preţuri cuprinse între 45 şi 450 de lei pe noapte de persoană.

Cele mai multe unităţi turistice din judeţ care mai au locuri pentru Revelion nu mai asigură decât cazarea, fără masă.

Cel mai mic preţ - 45 de lei pe noapte de persoană - este la o pensiune din municipiul Sibiu. Aceasta oferă doar cazare în camere duble care nu au baie proprie, sejurul minim acceptat fiind de trei nopţi.

O altă pensiune din municipiul Sibiu oferă cazare în camere cu câte trei paturi, dar cu baie proprie, la preţul de 50 de lei de persoană pe noapte. Nici această unitate de cazare nu oferă posibilitatea de demipensiune sau pensiune completă, iar sejurul minim acceptat este de trei nopţi.

Un hotel de trei stele, tot din municipiul Sibiu, oferă cazare la preţuri cuprinse între 95 şi 145 de lei pe noapte de persoană, în camere duble, cu baie proprie, şi în acest caz masa rămânând în sarcina turistului. Un hotel de trei stele din municipiul Sibiu care asigură demipensiune şi masa festivă mai are locuri disponibile la preţuri cuprinse între 283 şi 329 de lei de persoană pe noapte, în funcţie de tipul camerei alese.

Tot demipensiune şi masa festivă oferă şi o pensiune de trei margarete din staţiunea Păltiniş, dar la preţul de 450 de lei pe noapte de persoană, cu un sejur minim de patru nopţi.

La unităţile care au fost rezervate din timp, turiştii au început deja să ajungă şi se pregătesc pentru petrecerile de Revelion.

Unităţile turistice din judeţul Sibiu au tentat turiştii, în funcţie de locul în care sunt situate, cu mâncături tradiţionale, obiceiuri de sărbători, pârtii de schi sau petreceri de neuitat.

În Mărginimea Sibiului, de exemplu, turiştilor li s-au promis brânzeturi tradiţionale şi prepartate din carne de oaie. La Păltiniş şi Bâlea Lac li s-a promis zăpadă, iar hotelierii s-au ţinut de cuvânt, cele două locaţii fiind singurele din judeţul Sibiu unde există zăpadă.

Cea mai excentrică unitate de cazare din judeţul Sibiu - Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac - este complet ocupat în noaptea de Revelion de către un grup de turişti britanici, aceiaşi ca în ultimii ani.

În municipiul Sibiu, fiecare local a promis petreceri cu diferite tipuri de muzică, dar şi Târgul de Crăciun, care va fi deschis până în 3 ianuarie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici