Revenirea elevilor în clase, din 8 februarie. Şcoala offline, şir de necunoscute în pandemie

  • Imunitatea copiilor este mai puternică decât a adulţilor în faţa Covid-19
  • Copiii trebuie să înţeleagă importanţa aplicării măsurilor de distanţare socială
  • Profesorii sunt cei care vor face triajul copiilor
  • Profesorul Adrian Enache se teme că nu va avea cu cine să facă cursurile fizice
4289 afișări
Imaginea articolului Revenirea elevilor în clase, din 8 februarie. Şcoala offline, şir de necunoscute în pandemie

Întoarcerea în clase din 8 februarie. Şcoala offline, şir de necunoscute în pandemie

Întoarcerea copiilor la şcoală a împărţit România în două. Chiar dacă copilul tău intră în contact cu mai multe persoane, nu trebuie să-ţi faci griji.

Riscul de infectare sau dezvoltare a unei forme severe de Covid-19 este mai mic la copii, decât la adulţi.

Specialiştii spun că organismul celor mici reacţionează mai eficient la virus.

„Copiii au, se pare, un altfel de răspuns imun, mai prompt, având în vedere că fac forme mult mai uşoare şi că durata de boală este puţin mai scurtă decât la adulţi. Căile răspunsului imun par să fie mai eficinte şi produc anumite substanţe implicate în acesta mult mai repede şi într-o cantitate mai mare”, precizează epidemiologul Anamaria Drobotă.

Pentru întoarcerea în siguranţă a copiilor la şcoală, părinţii şi profesorii au un rol foarte important. Cei mici trebuie să înţelegă şi să aplice toate schimbările din şcoală.

„Purtarea măştii, igiena mâinilor, de ce trebuie să o facă mai des şi de ce trebuie să folosească şi dezinfectant. Copilul trebuie să înteleagă de ce face aceste lucruri, să simtă că aparţine acelei comunităţi şi că face un bine atât pentru cei din jur, dar şi pentru a se proteja”, atrage atenţia epidemiologul. 

Dascălii sunt cei responsabili cu triajul copiilor în şcoală. În cazul în care un copil prezintă simptome, responsabilitatea revine cabinetului medical şcolar.

„Noi trimitem la cabineul medical doar elevii care se plâng că au anumite simptome şi doar dacă îi observăm noi că strănută sau tuşesc.”, menţionează profesorul Adrian Enache. 

Riscul de infectare îi face pe părinţi să se gândescă de două ori înainte să-şi trimită copilul la şcoală. Profesorul Adrian Enache se teme că nu va avea cu cine să facă orele fizice.

„Sunt părinţi care vor căuta să obţină scutiri cu orice preţ. Vor spune că stau cu bunicii, că stau cu nu ştiu cine, că au ei boli, că au copiii nişte boli. Eu mă aştept să fiu singur în sala de clasă sau cu 1, 2 elevi”, se teme profesorul. 

CITEŞTE ŞI Nebuloasa redeschidere a şcolilor. Îngrijorările părinţilor

CITEŞTE ŞI Formularul de consimţământ pentru testarea elevilor, varianta finală. DESCARCĂ DOCUMENTUL de aici

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici