Revolta patronilor de restaurante: închiderea restaurantelor nu va opri epidemia

  • Înainte de criză, HoReCa avea circa 40.000 societăţi comerciale cu capital 100% românesc
  • Din cauza crizei, cifra de afaceri a sectorului a scăzut cu circa 80%
  • Industria restaurantelor va pierde circa 5.000 de locaţii la nivel national din cauza crizei
  • HORA spune că nu există focare în restaurante
953 afișări
Imaginea articolului Revolta patronilor de restaurante: închiderea restaurantelor nu va opri epidemia

Revolta patronilor de restaurante: inchiderea restaurantelor nu va opri epidemia

Închiderea restaurantelor nu va rezolva problema virusului. O spune HORA, autoritatea industriei ospitalităţii din România. Reprezentanţii sectorului atenţionează că va contesta la Curtea de Apel orice măsură nejustificată a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Asta pentru că, potrivit HORA, redeschiderea la interior a restaurantelor nu a dus la o creştere a îmbolnăvirilor de Covid. Antreprenorii spun că au respectat toate regulile impuse. Dacă business-urile lor vor fi din nou închise, aceştia atenţionează că vor acţiona în judecată statul.

Salariul mediu din HoReCa în iulie 2020 este 1.687 lei net (INS) iar cifra de afaceri a sectorului era de 5 miliarde euro.

 HoReCa avea aproximativ 400.000 angajaţi la începutul pandemiei dar o parte din locurile de muncă au fost afectate.  Criza Covid: cifra de afaceri a HorReCa a scăzut cu aproape 80%.

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici