Rezervările pentru minivacanţa de 1 iunie, duble faţă de 2019. Topul destinaţiilor preferate de români

  • Românii şi-au planificat vacanţa de 1 iunie într-un număr mai mare faţă de 2019.
  • În topul preferinţelor sunt staţiunile de pe litoral, zonele montane şi cele balneoclimaterice.
567 afișări
Imaginea articolului Rezervările pentru minivacanţa de 1 iunie, duble faţă de 2019. Topul destinaţiilor preferate de români

Rezervările pentru minivacanţa de 1 iunie, duble faţă de 2019. Topul destinaţiilor preferate de români

După ridicarea multor restricţii, unităţile de cazare din ţară au înregistrat o creştere semnificativă a numărului de clienţi în weekendul prelungit, în care mulţi români liberi de 1 iunie şi-au luat o zi de concediu pntru 31 mai.

Conform unui raport Travelminit.ro, unităţile de cazare din România au înregistrat cu 45% mai multe rezervări pentru mini-vacanţa de 1 iunie, comparativ cu 2019. Statistica apare şi în contextul în care turismul în străinătate încă este guvernat de foarte multe incertitudini, condiţionat de teste PCR sau de carantina la întoarcerea în ţară, în anumite cazuri.

În topul preferinţelor românilor, se află staţiunile de pe litoral. Noutatea acestei zone este că plajele au fost lărgite în zona Mamaia şi pot primi şi mai mulţi turişti. Vechile destinaţii mai retrase, precum Tuzla, s-au modernizat şi oferă o varietate de servicii, precum închirierea unui şezlong sau a unui baldachin.

Preţul pentru un sejur pe litoral ce include 3 nopţi pentru 2 adulţi începe de la 390 de lei/cameră, în Eforie Nord, potrivit raportului citat.

Chiar dacă vremea se anunţă instabilă, în minivacanţă, românii vor să meargă şi la munte. Ei au rezervat cazări în principalele staţiuni montane, iar în Braşov preţurile pentru o minivacanţă pentru două persoane, 3 nopţi, încep de la 484 lei/cameră.

Pentru zonele balneoclimaterice, preţul pentru acest weekend prelungit începe de la 420 lei / camera pentru 3 nopţi de cazare în staţiunea Băile Tuşnad, din judeţul Harghita.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici