Rezidenţiat 2019. Peste 1.500 de absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie au susţinut duminică examenul la Iaşi

Peste 1.500 de absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie au susţinut, duminică, examenul de rezidenţiat la Iaşi. Proba s-a desfăşurat fără incidente, iar după patru ore de examen candidaţii au putut să îşi afle şi punctajele.

2223 afișări
Imaginea articolului Rezidenţiat 2019. Peste 1.500 de absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie au susţinut duminică examenul la Iaşi

Rezidenţiat 2019. Peste 1.500 de absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie au susţinut duminică examenul la Iaşi

Pentru a susţine proba în centrul de examinare din capitala Moldovei s-au înscris 1.528 de persoane. Pentru cei mai mulţi dintre candidaţi subiectele au fost de dificultate medie.

„A fost bine, a fost mai bine decât m-am aşteptat, au fost întrebări relativ ok, nu au fost cu un grad de dificultate foarte mare, decât foarte puţine. Am luat 906 puncte şi vreau să fac endocrinologie. Am de gând să rămân aici, în Iaşi", a declarat Codruţa, una dintre tinerele care a susţinut examenul.

Examenul de la Iaşi s-a susţinut în zeci de săli, din tot oraşul. În faţa Universităţii de Medicină şi Farmacie, tinerii erau aşteptaţi de rude şi prieteni.

„A fost bine, nu a fost atât de greu pe cât mă aşteptam, am şi învăţat, am trecut de patru ori prin materie, m-am apuca din timp. Mi s-a părut decent, chiar acceptabil. Am luat 856 de puncte, sunt foarte mulţumit, neaşteptat de bine. Oscilez între oncolgie şi psihiatrie, una dintre cele două, între Iaşi şi Bucureşti.", a declarat Mihai.

La Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi s-au înscris, în acest an, 1.528 de candidaţi (cu 161 mai mulţi faţă de anul trecut): 1.087 la medicină, 314 la medicină dentară şi 127 la farmacie.

Anul acesta Iaşul a fost al doilea centru, după capitală, ca număr de înscrişi.

„Concursul a decurs în parametrii normali, conform metodologiei. Suntem mulţumiţi că au fost mai mulţi candidaţi înscrişi decât anul trecut. Au fost şi absenţi, foarte puţini: 10 la medicină şi câte doi de la medicină dentară şi farmacie, în comparaţie cu numărul de candidaţi, numărul de absenţi este practic insignifiant. Foarte mulţi candidaţi, după Bucureşti. Noi suntem pe locul 2, probabil şi datorită vecinătăţii cu Republica Moldova, foarte mulţi candidaţi sunt din Republica Moldova", a declarat Luminiţa Iancu, prorector al UMF Iaşi.

Ministerul Sănătăţii a scos la concurs, în acest an, 4.710 poziţii (locuri şi posturi): 3.960 pentru domeniul medicină, 398 pentru medicină dentară şi 256 pentru farmacie, pentru care vor concura 8.876 de candidaţi.

Pe centru universitar Iaşi, sunt 641 de poziţii, dintre care 618 locuri (pentru Medicină – 512, pentru Medicină Dentară – 61 şi pentru Farmacie - 45) şi 23 de posturi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
examen,
rezidenţiat,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici