REZULTATE BACALAUREAT 2013 ARAD: Promovabilitate de 49,58%, cu peste 10 puncte procentuale mai mare decât în 2012

Promovabilitatea la bacalaureat înainte de contestaţii este de 49,58 la sută în Arad, cu peste zece puncte procentuale mai mare decât în vara anului trecut, afirmă reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, care spun că probabil "au avut efect avertismentele" privind intensificarea pregătirii.

15338 afișări

Primele rezultate ale examenului de BACALAUREAT 2013 au fost afişate luni dimineaţă la centrele de examinare din judeţul ARAD. Notele au fost afişate şi pe edu.ro, portalul Ministerului Educaţiei destinat informaţiilor despre examene.

CONTESTAŢIILE vor putea fi depuse înte orele 12:00-16:00. Vineri, 12 iulie, vor fi anunţate rezultatele finale.

În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate REZULTATELE FINALE BAC 2013.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Arad, luni la prânz a fost finalizată centralizarea rezultatelor obţinute de candidaţii din sesiunea de vară a bacalaureatului, iar în judeţ promovabilitatea este de 49,58 la sută, înainte de contestaţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Faţă de sesiunea din vara anului trecut, tot înainte de contestaţii, promovabilitatea în judeţ este cu 10,51 puncte procentuale mai mare.

Conform datelor oferite de ISJ corespondentului MEDIAFAX, procentul de promovabilitate în cazul candidaţilor din promoţia actuală a fost mult mai mare decât în cazul celor din promoţiile anterioare care au susţinut acum examenul.

Astfel, 54,05 la sută dintre candidaţii promoţiei actuale au fost declaraţi promovaţi, dar numai 34,27 la sută dintre candidaţii promoţiilor anterioare au obţinut o medie de promovare.

De asemenea, au fost două medii zece la bacalaureat şi 270 de medii cuprinse între 9 şi 9,99.

Cele mai multe medii de trecere au fost cele cuprinse, însă, între 6 şi 6,99, 741 de candidaţi promovând la limită.

Numărul mediilor sub şase a fost de 1.976, din care 1.654 sunt medii sub cinci.

"La o primă analiză, rezultatele faţă de anul trecut sunt mult mai bune, ceea ce ne face să credem că au avut efect avertismentele pe care le-am trimis şcolilor privind intensificarea pregătirii la materiile pentru bacalaureat. Poate că şi absolvenţii s-au speriat după rezultatele anilor trecuţi şi au luat mai în serios acest examen", a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Arad, Mariana Tocaciu.

Potrivit ISJ Arad, în judeţ au fost înscrişi la bacalaureat 4.208 de absolvenţi, iar la probe s-au prezentat 3.937.

În total, în timpul probelor au fost eliminaţi nouă candidaţi, fie pentru că au fost prinşi cu fiţuici de pe care copiau, fie pentru că aveau telefoane la ei, în cazul unei tinere acesta sunând în timpul examenului.

În 2012, procentul final de promovabilitate la bacalaureat a crescut uşor în urma soluţionării contestaţiilor, de la 39,07 la 40,32.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici