REZULTATE BACALAUREAT 2013 BRAŞOV. Promovabilitate de 61,72%, cu aproape 12 procente mai mare decât anul trecut

Promovabilitatea la bacalaureat este de 61,72 la sută în judeţul Braşov, cu aproape 12 procente mai mare faţă de anul trecut, la un liceu înregistrându-se promovabilitate de sută la sută, iar niciun candidat nu a reuşit să obţină media 10, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2581 afișări

Primele rezultate ale examenului de BACALAUREAT 2013 au fost afişate luni dimineaţă la centrele de examinare din judeţul BRAŞOV. Notele vor fi afişate şi pe edu.ro, portalul Ministerului Educaţiei destinat informaţiilor despre examene.

Vineri, 12 iulie, vor fi anunţate rezultatele finale.

În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate REZULTATELE FINALE BAC 2013.

Dintre cei 3.911 de candidaţi înscrişi la bacalaureat, 2.309, respectiv 61,72 la sută, au reuşit să promoveze examenul.

Cele mai multe medii, respectiv 689, sunt cuprinse între 6,00 şi 6,99. Medii între 7,00 şi 7,99 au obţinut 658 de absolvenţi, 645 au medii între 8,00 şi 8,99, iar 317 candidaţi au obţinut medii peste 9,00, dar nu a fost înregistrată nicio medie de 10.

Cea mai mare medie la bacalaureat este 9,96, obţinută de o absolventă a Colegiului Naţional "Andrei Şaguna" din Braşov, colegiul fiind, de altfel, singurul din judeţ unde promovabilitate este sută la sută.

"Este un procent sensibil mai mare faţă de anul trecut, pentru care trebuie să felicităm profesorii, elevii şi, nu în ultimul rând, părinţii care s-au îngrijit de pregătirea elevilor. Este un rezultat la care au contribuit, probabil, atât faptul că subiectele examenului de bacalaureat au fost diferenţiate pe profile, dar şi rezultatele la simularea susţinută în primăvară, dar şi decizia unui număr destul de mare de absolvenţi care au decis să nu susţină examenul în această sesiune", a declarat inspectorul şcolar general Ariana Bucur.

În 2012, în judeţul Braşov, 49,79 la sută dintre candidaţi au promovat examenul de bacalaureat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici