REZULTATE BACALAUREAT 2013 PRAHOVA. Promovabilitate de 60,56%. La trei licee nu a promovat niciun candidat

Peste 60 la sută din elevii care au susţinut examenul de bacalaureat în Prahova au promovat, în judeţ existând trei licee la care niciun candidat nu a reuşit să ia bacalaureatul, dar şi două licee cu promovabilitate de 100%, la unul dintre acestea susţinând examenul un singur candidat.

5004 afișări

Primele rezultate ale examenului de BACALAUREAT 2013 au fost afişate luni dimineaţă la centrele de examinare din judeţul PRAHOVA. Notele vor fi afişate şi pe edu.ro, portalul Ministerului Educaţiei destinat informaţiilor despre examene.

CONTESTAŢIILE vor putea fi depuse înte orele 12:00-16:00. Vineri, 12 iulie, vor fi anunţate rezultatele finale.

În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate REZULTATELE FINALE BAC 2013.

UPDATE Conform datelor făcute publice luni de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, în judeţ au susţinut examenul de bacalaureat în prima sesiune 6.871 de candidaţi, iar dintre aceştia 4.161 au luat examenul, 2.700 au fost respinşi, iar 10 au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă.

Astfel, în Prahova promovabilitatea este de 60,56 la sută, cu mult superioară celei de anul trecut, când mai puţin de jumătate dintre elevi au luat bacalaureatul în prima sesiune, promovabilitatea înainte de contestaţii fiind atunci de 45,49 la sută.

În această sesiune a examenului de bacalaureat în Prahova cele mai bune rezultate le-au obţinut elevii care au frecventat cursurile liceului la zi, 62,67 la sută dintre aceştia promovând examenul, în timp ce rezultatele obţinute de elevii care au făcut liceul la seral, la frecvenţă redusă sau la fără frecvenţă sunt mult mai slabe. Astfel, doar 15 la sută dintre cei care au terminat liceul la seral şi doar 28 la sută dintre cei de la frecvenţă redusă au luat examenul, niciunul dintre cei doi candidaţi care au absolvit liceul la fără frecvenţă nereuşind să ia bacalaureatul.

În judeţul Prahova două licee au promovabilitate de 100 la sută. Unul dintre acestea este Colegiul Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, unitate de învăţământ care în mod tradiţional raportează rezultate foarte bune la bacalaureat.

Al doilea liceu unde promovabilitatea este de 100 la sută este Liceul Tehnologic din comuna Sângeru, fostă şcoală de arte şi meserii, unde din totalul de 18 absolvenţi doar unul s-a prezentat la bacalaureat, fiind declarat admis, rezultatele sale plasând liceul în topul celor cu procente de promovabilitate foarte mari.

Totodată, în Prahova sunt şi trei licee la care niciun elev nu a reuşit să ia examenul de bacalaureat.

Este vorba despre liceele tehnologice din comunele Bălţeşti, Starchiojd şi Filipeştii de Pădure. Liceele din Bălţeşti şi Starchiojd au fost şcoli de arte şi meserii, transformate în licee care au organizat pentru prima dată examenul de bacalaureat anul acesta. Pentru Liceul Tehnologic din Filipeştii de Pădure rezultatul de anul acesta la bacalaureat nu reprezintă o premieră, nici anul trecut nepromovând niciun elev.

Din totalul candidaţilor care au susţinut examenul în Prahova, unul a reuşit să obţină nota 10 la toate probele de examen, fiind vorba despre o absolventă a Colegiului Naţional "Mihai Viteazul" din Ploieşti.

În Prahova, mii de absolvenţi nu s-au înscris la examenul de bacalaureat anul acesta şi câteva sute dintre cei care s-au înscris nu s-au prezentat la examen.

Astfel, aproximativ 3000 de tineri care au terminat liceul nu s-au înscris la examen, fie din cauză că au rămas corigenţi, fie pentru că nu s-au simţit suficient de pregătiţi pentru a susţine examenul, a declarat şeful ISJ Prahova, profesorul Horia Toma. În plus, 335 dintre cei care s-au înscris la examen nu s-au prezentat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici