Rezultate Evaluare Naţională 2015. Notele obţinute de absolvenţii clasei a VIII-a la examenul de Capacitate

Rezultatele de la Evaluare Naţională 2015 sunt publicate în fiecare unitate de învăţământ în care s-a susţinut examenul, astăzi, până la ora 16:00.

26686 afișări
Imaginea articolului Rezultate Evaluare Naţională 2015. Notele obţinute de absolvenţii clasei a VIII-a la examenul de Capacitate

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Notele obţinute de absolvenţii clasei a VIII-a la examen

Candidaţii care sunt nemulţumiţi de rezultatele obţinute la Evaluare Naţională 2015 pot depune contestaţii vineri, după ora 16:00. Contestaţiile vor fi rezolvate în perioada 27-28 iunie, iar luni, 29 iunie, vor fi afişate rezultatele finale la Evaluare Naţională 2015.

Candidaţii pot solicita comisiei de organizare a Evaluării Naţionale să-şi vadă lucrările numai după afişarea rezultatelor finale, după contestaţii. Vizualizarea lucrării nu va duce la reevaluarea sau modificarea notelor acordate candidatului respectiv.

Portalul Ministerului Educaţiei, edu.ro, va publica ierarhia la nivelul ţării a elevilor care au susţinut examenul de Evaluare Naţională 2015, după afişarea rezultatelor finale, după contestaţii.

Subiectele date la Evaluare Naţională 2015

Subiectele date la limba şi literatura română

Baremul de la limba şi literatura română

Subiectele şi baremele de la limba şi literatura maternă

Subiectele de la matematică

Baremul de la matematică

Admiterea în liceu, prin repartizare computerizată, în trei etape

Admiterea în liceu se face prin repartizare computerizată. Media de admitere în liceu se calculează ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională 2015 (75 la sută) şi media notelor din gimnaziu (25 la sută). Pentru admiterea în liceu nu este necesară o medie minimă.

Repartizarea computerizată în liceu va avea loc în trei etape. În prima etapă de admitere, din 3 până în 7 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, iar în 14 iulie va avea loc repartizarea computerizată.

A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 15-30 iulie, repartizarea computerizată fiind programată în 23 iulie.

În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 3-4 septembrie.

La sfârşitul lunii februarie, elevii de clasa a VIII-a au susţinut simularea Evaluării Naţionale 2015, la limba şi literatura română, matematică şi limba şi literatura maternă. Atunci au fost prezenţi 180.442 de elevi de clasa a VIII-a, cu 1,46 la sută mai mulţi decât în 2014. Dintre aceştia, 91.445 de elevi, respectiv 50,68 la sută, au obţinut medii de promovare, fiind cu 1,85 la sută mai mulţi faţă de 2014.

La examenele de la Evaluarea Naţională din iunie 2014, 71,12% la sută dintre participanţi au obţinut medii peste 5, faţă de 75,91% în 2013. Dintre cei 165.188 de candidaţi înscrişi atunci, la Evaluarea Naţională au participat 159.953 (96,8%).

Rezultate Evaluare Naţională 2015. Ce au făcut candidaţii la probele de la Capacitate în Bucureşti şi în toate judeţele

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici