REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018 publicate pe EDU.ro: Elevii care au terminat clasa a 8-a au aflat rezultatele la examenul de Evaluare Naţională 2018

Rezultatele Evaluării Naţionale, pe care peste 150.000 de elevi au susţinut-o în perioada 11-14 iunie, au fost afisate, atât la instituţiile de învăţământ, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro.

90695 afișări
Imaginea articolului REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018 publicate pe EDU.ro: Elevii care au terminat clasa a 8-a au aflat rezultatele la examenul de Evaluare Naţională 2018

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018: Elevii care au terminat clasa a VIII-a află primele rezultate la EVALUARE/ Când se vor afişa rezultatele finale

UPDATE: Primele rezultate la examenul de EVALUARE NAŢIONALĂ 2018 au fost afisate pe site-ul Evaluare.edu.ro

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, primele rezultate la Evaluarea Naţională (limba şi literatura romană, matematică, limba maternă) au fost afişate marţi, 19 iunie, in jurul orei 12:00.

Elevii pot să-şi afle notele obtinute la examenul de evaluare naţională la unitatea de învăţământ în care sunt înscrişi sau pe site-ul evaluare.edu.ro.

Tot în aceeaşi zi, între orele 14.00 şi 19.00, se vor putea depune contestaţiile. După soluţionarea contestaţiilor, notele finale ale examenului de Evaluare Naţională vor fi făcute publice pe data de 23 iunie 2018.

Peste 150.000 de elevi care au terminat clasa a 8-a au susţinut, săptămâna trecută, probele la Evaluarea Naţională.

In 2017, aproximativ 77% dintre candidaţi (108.294) au obţinut medii peste 5, în timp ce 23% (32.418) au obţinut medii de 2, 3 sau 4. În urma testelor la Limba şi literatura româna / Limba Maternă şi la Matematică, 497 de elevi care au promovat clasa a 8-a au obţinut la examenul de evaluare naţională media 10.

UPDATE: Conform Ministerului Educaţiei Naţionale situaţia statistică generală relevă că din cei 142.847 de candidaţi absolventi ai clasei a 8-a prezenţi, un număr de 104.972 de elevi a obţinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) la examenul de evaluare din acest an. Acesta valoare reprezinta un procent de 73,5% din totalul candidatilor prezenţi la toatele probele evaluării naţionale.

In comparatie cu procentul de candidaţi care au obţinut medii mai mari de cinci anul trecut se poate observa o scadere cu aproximativ 3.5% a absolventilor care au obtinut nota de trecere.

UPDATE: Rezultatele examenului de evaluare naţională 2018 au fost publicate pe site-ul edu.ro. Pentru ultimele detalii legate de baremele de corectare, subiecte şi rezultate ale examenului de capacitate, accesaţi pagina dedicata rezultatelor şi subiectelor examenului de evaluare nationala 2018.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici