REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Cluj: Aproape 90% dintre elevi au obţinut medii peste 5 la Evaluarea Naţională; 4 medii de 10

Aproape 90% dintre elevii din judeţul Cluj au obţinut medii peste 5 la Evaluarea Naţională, iar cinci dintre ei au obţinut medii de 10, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1147 afișări
Imaginea articolului REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Cluj: Aproape 90% dintre elevi au obţinut medii peste 5 la Evaluarea Naţională; 4 medii de 10

REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Cluj: Aproape 90% dintre elevi au obţinut medii peste 5 la Evaluarea Naţională; 4 medii de 10 (Imagine: LiviuChirita/ Arhiva Mediafax Foto)

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că au fost înregistrate în total 149 de note de 10 la nivelul judeţului.

„La nivelul judeţului Cluj au participat la examenul de evaluare naţională un număr de 4.029 de elevi. Dintre aceştia, 3.582 (88,91%) au obţinut medii peste 5. S-au înregistrat 110 note de 10 la matematică, 29 la română şi 10 la limba maternă, din care şase la maghiară şi patru la germană. Un număr de 4 candidaţi au reuşit să obţină media 10, doi elevi de la Liceul Teoretic « Nicolae Bălcescu» Cluj-Napoca şi doi elevi de la Şcoala Gimnazială « Avram Iancu» Turda”, a spus Cuibus.

Potrivit acestuia, rezultatul înregistrat este unul „bun” ţinând cont de munca depusă de elevi şi profesorii şi confirmă statutul de judeţ de top al Clujului în domeniul învăţământului.

Surse din Ministerul Educaţiei au declarat corespondentului MEDIAFAX că, în urma rezultatelor, judeţul Cluj se clasează pe locul 2 pe ţară.

Anul trecut 91,50% dintre elevii din judeţul Cluj au obţinut medii peste 5 la Evaluarea Naţională.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici