REZULTATE FINALE Bac 2015, Cluj: Promovabilitatea la bacalaureat a crescut cu aproape două puncte procentuale după contestaţii

Peste 500 de lucrări din 660 contestate şi admise la bacalaureatul din judeţul Cluj au primit note mai mari, astfel că promovabilitatea a crescut de la 82,18 la sută la 83,42 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1202 afișări
Imaginea articolului REZULTATE FINALE Bac 2015, Cluj: Promovabilitatea la bacalaureat a crescut cu aproape două puncte procentuale după contestaţii

Rezultate FINALE bacalaureat 2015: Promovabilitatea la bacalaureat a crescut cu aproape două puncte procentuale după contestaţii (Foto: Mihai Dascalescu / Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, au fost admise 660 de contestaţii, din care peste 500 de lucrări au primit note mai mari, iar circa 120 - note mai mici.

"Din totalul de 1.219 contestaţii depuse în judeţul Cluj, au fost admise un număr de 660. Dintre acestea, 537 au dus la modificarea notei prin creşterea ei, iar 123 au dus la modificarea notei prin scăderea ei", se arată într-un comunicat transmis, vineri, de ISJ Cluj.

Astfel, promovabilitatea la nivelul judeţului Cluj a crescut de la 82,18 la sută la 83,42 la sută.

Înaintea contestaţiilor, promovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţul Cluj era de 82,18%, mai mare decât cea înregistrată anul trecut, când a fost 73,91%.

Un singur absolvent a reuşit să obţină media 10, comparativ cu zece câţi au fost în 2014.

În judeţul Cluj, au fost înregistrate licee cu promovabilitate sută la sută la bacalaureat, precum Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”, Liceul Teoretic “Zsigmond Janos”, Liceul Teoretic “Gheorghe Şincai” sau Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu”, toate din Cluj-Napoca.

Anul acesta au fost prezenţi la examenul de bacalaureat peste 4.800 de absolvenţi din judeţul Cluj, doi fiind eliminaţi pentru că au copiat.

Lucrările absolvenţilor din judeţul Cluj au fost corectate la Oradea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici