REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2013 - HUNEDOARA: Promovabilitatea a crescut la 53,8 la sută în urma contestaţiilor

Promovabilitatea la examenul de BACALAUREAT în judeţul Hunedoara a crescut la 53,8 la sută, faţă de 53,25 la sută cât era iniţial, 25 de elevi fiind declaraţi admişi după soluţionarea contestaţiilor, au anunţat, vineri, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ).

84 afișări

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Hunedoara, Marta Mathe, din cele 812 contestaţii depuse de cei nemulţumiţi de notele la examenul de BACALAUREAT, 555 nu au fost admise.

"Au fost admise 257 de contestaţii, în urma cărora 116 note au devenit mai mari şi 141 de note mai mici. Modificările de note au fost de până la 1,5 puncte. Avem 25 de absolvenţi care au promovat în urma recorectării lucrărilor, iar procentul de promovabilitate a crescut uşor, la 53,8", a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Hunedoara.

Înainte de soluţionarea contestaţiilor, promovabilitatea a fost de 53,25 la sută, un număr de 2.373 de candidaţi fiind declaraţi admişi. Numărul celor admişi după recorectarea lucrărilor pentru care s-au depus contestaţii este de 2.398.

În sesiunea de bacalaureat din vara anului trecut, promovabilitatea în judeţul Hunedoara a fost iniţial de 36,99 la sută, iar după contestaţii a crescut la 37,72 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici