REZULTATE FINALE: USL a câştigat preşedinţia CJ Suceava cu Cătălin Nechifor şi majoritatea în Consiliul Judeţean

Candidatul USL Suceava la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a câştigat alegerile cu 5.429 de voturi în plus faţă de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a candidat pentru un nou mandat din partea PDL, iar USL obţine şi majoritatea în CJ Suceava.

649 afișări
Imaginea articolului REZULTATE FINALE: USL a câştigat preşedinţia CJ Suceava cu Cătălin Nechifor şi majoritatea în Consiliul Judeţean

REZULTATE FINALE: USL a câştigat preşedinţia CJ Suceava cu Cătălin Nechifor şi majoritatea în Consiliul Judeţean (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Potrivit centralizării finale efectuate de Biroul Electoral Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor a obţinut 135.923 de voturi, în timp ce Gheorghe Flutur a fost votat de 130.494 de suceveni.

Pe următoarele locuri s-au situat candidatul PP-DD, Adrian Artene, care a obţinut 20.223 voturi şi candidatul UNPR, Cătălina Vartic, care a fost votată de 7.688 voturi.

În Consiliul Judeţean Suceava, vor fi reprezentate doar USL, PDL şi PP-DD, fiind singurele formaţiuni care au depăşit pragul electoral.

Astfel, din cei 36 de consilieri judeţeni, USL va avea 18 mandate, PDL 15 mandate, iar PP-DD, trei mandate, după ce PDL şi PP-DD au obţinut câte un mandat de consilier judeţean prin redistribuire.

Conform centralizării efectuate de Biroul Electoral Judeţean, în cele 114 localităţi din judeţ, PDL a câştigat 59 de funcţii de primar, USL 46 de funcţii de primar, PSD a câştigat separat patru posturi de primar, iar PNL un post de primar, în timp ce în patru localităţi primarul este independent.

În urma alegerilor de duminică, PDL a obţinut în judeţul Suceava un număr de 599 de consilieri locali, USL un număr de 561 de consilieri locali, PP-DD un număr de 112 consilieri locali, PSD-62 de consilieri locali, UNPR-55 de consilieri locali, PNL-31 de consilieri locali, PRM-26 de consilieri locali, PER-14 consilieri locali, Uniunea Polonezilor din România-5 consilieri locali, patru consilieri locali a obţinut Alianţa de Centru Dreapta-PNL-PC, câte trei consilieri locali au obţinut PNŢCD, Comunitatea Ruşilor Lipoveni, Uniunea Ucrainenilor din România, iar Asociaţia Partida Romilor a câştigat două locuri de consilier local.

Alţi 39 de consilieri locali aleşi au fost candidaţi independenţi.

În judeţul Suceava prezenţa la alegerile locale de duminică a fost de 56,52 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici