Rezultate la bacalaureat: 43 de elevi din Bistriţa-Năsăud au promovat după soluţionarea contestaţiilor

Un număr de 43 de elevi au promovat examenul de bacalaureat în judeţul Bistriţa-Năsăud după soluţionarea contestaţiilor, în total 1.488 de absolvenţi reuşind să obţină medii de trecere.

604 afișări
Imaginea articolului Rezultate la bacalaureat: 43 de elevi din Bistriţa-Năsăud au promovat după soluţionarea contestaţiilor

Rezultate la bacalaureat: 43 de elevi din Bistriţa-Năsăud au promovat după soluţionarea contestaţiilor (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

"În urma statisticii efectuate, a reieşit un număr final de 1.488 elevi care au promovat examenul de bacalaureat 2011, faţă de 1.445 elevi promovaţi înainte de contestaţii. Astfel, avem un număr de încă 43 de elevi, care în urma contestaţiilor au reuşit să promoveze examenul", a delarat, vineri seară, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa-Năsăud, Anamaria Leuca.

Potrivit sursei citate, 48,44 la sută dintre elevii care au terminat liceul la zi nu au reuşit să promoveze examenul, iar 86,95 la sută dintre cei care au urmat cursuri la seral au fost declaraţi respinşi. Singurul candidat care a absolvit liceul la fără frecvenţă nu a reuşit nici el să promoveze.

Anamaria Leuca a precizat că, în urma calculelor, promovabilitatea în judeţul Bistriţa-Năsăud după rezolvarea contestaţiilor este de 43,17 la sută şi nu de 44,36 la sută cât anunţase ISJ în dimineaţa zilei de vineri.

În judeţ au fost depuse în total 1.553 de contestaţii, dar numai în cazul a 197 de lucrări au fost modificate notele acordate iniţial de comisiile de examinare.

Înainte de contestaţii, promovabilitatea examenului de bacalaureat în judeţul Bistriţa-Năsăud a fost de 41,92 la sută, mai mică faţă de anul trecut (58,9 la sută).

În judeţ, 3.447 de elevi au susţinut examenul de bacalaureat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici