Rezultate la bacalaureat: În Botoşani două treimi dintre lucrări rămân cu notele neschimbate

Două treimi din lucrările recorectate în urma contestaţiilor formulate de candidaţii la bacalaureat din judeţul Botoşani, respectiv 1.391 de teze, vor rămâne cu notele iniţiale, în timp ce 700 de lucrări vor avea nota modificată, majoritatea notelor fiind mărite.

418 afișări
Imaginea articolului Rezultate la bacalaureat: În Botoşani două treimi dintre lucrări rămân cu notele neschimbate

Rezultate la bacalaureat: În Botoşani două treimi dintre lucrări rămân cu notele neschimbate (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani susţin că, în urma recorectării, s-a ajuns la concluzia că tezele au fost corectate bine în condiţiile în care 66,75 la sută dintre notele acordate iniţial nu vor fi schimbate.

Procentul de promovabilitate la bacalaureat, în judeţul Botoşani, ar putea fi schimbat cu maxim un procent, potrivit rezultatelor preliminare oferite de reprezentanţii ISJ Botoşani.

Inspectorul şcolar general al judeţului Botoşani, Ada Macovei, a declarat că s-au corectat 2.084 de teze în centrul de evaluare de la laşi, dintre care 1.391 de teze se situau în interval de plus-minus 0,5 procente, astfel încât aceste note rămân neschimbate, ceea ce reprezintă 66,75% din lucrările recorectate.

Ea a arătat că un număr de 559 de teze au avut diferenţe de plus-minus 0,95 puncte, din care 402 note au fost mărite şi 157 de note scăzute.

"Dintre acestea nu ştim câte din ele vor influenţa, cu adevărat, procentul de promovabilitate. 134 de teze au avut peste un punct diferenţă, fie în plus, fie în minus, iar dintre acestea doar şapte au diferenţa de 1,5 puncte, care sunt în acest moment reverificate, întrucât se cer note explicative de la profesorii corectori. Acum vrem sa vedem dacă este vorba despre profesorii corectori din Botoşani sau cei din Iaşi", a declarat Ada Macovei.

Listele nominale cu notele finale vor fi afişate, vineri după-amiază, la centrele de examinare.

La Botoşani, promovabilitatea la examenul de bacalaureat a fost de 56 la sută, cel mai slab din ultimii ani, din cei 3.641 elevi examenul fiind promovat de 1.997.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici