Rezultate la bacalaureat: În judeţul Arad s-au modificat notele pentru 471 de lucrări după contestaţii

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţul Arad a crescut cu un procent după recorectarea lucrărilor la care notele au fost contestate, ajungând la 37,46 la sută, iar 46 de candidaţi respinşi iniţial au promovat examenul după ce au depus contestaţie.

376 afișări
Imaginea articolului Rezultate la bacalaureat: În judeţul Arad s-au modificat notele pentru 471 de lucrări după contestaţii

Rezultate la bacalaureat: În judeţul Arad s-au modificat notele pentru 471 de lucrări după contestaţii (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

După centralizarea rezultatelor de la contestaţii, inspectorul şcolar general din Arad, Mirela Aldescu, a declarat, vineri, că există 471 de lucrări cu note modificate, jumătate dintre medii fiind mai mici decât iniţial.

Astfel, 247 de candidaţi au beneficiat de mărirea notei, iar 224 de candidaţi au obţinut note mai mici decât cele iniţiale.

Totodată, 64 dintre candidaţii ale căror note iniţiale erau sub cinci au obţinut, după recorectare, note peste cinci, iar 54 dintre candidaţii cu note mai mari sau egale cu cinci au obţinut note sub cinci, în urma contestaţiilor.

"În ceea ce priveşte statutul candidaţilor, 46 de candidaţi respinşi iniţial au reuşit să promoveze examenul în urma contestaţiilor. Astfel, procentul de promovabilitate în sesiunea iunie-iulie 2011 a examenului de bacalaureat este de 37,46", a declarat Aldescu.

Promovabilitatea anunţată înainte de contestaţii în Arad a fost de 36,43 la sută, comparativ cu 86,38 la sută în iulie 2010.

Peste 1.600 de contestaţii au fost depuse în urma probelor din cadrul examenului de bacalaureat desfăşurat în Arad, de două ori mai multe decât în 2010 şi de cinci ori mai multe decât în 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici